06/02/2023 06/02/2023 Στο πλευρό των δοκιμαζόμενων πολιτών της Τουρκίας βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε δήλωσή του μεσημέρι της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023, λίγες ώρες μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία που προκάλεσαν ζημιές και στην Συρία έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα υποστήριξης των πολιτών. «Συγκλονισμένοι όλοι οι...
06 Φεβρουαρίου, 2023 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2023 - 15:31

Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε στο πλευρό των φίλων λαών της Τουρκίας και της Συρίας

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε στο πλευρό των φίλων λαών της Τουρκίας και της Συρίας

Στο πλευρό των δοκιμαζόμενων πολιτών της Τουρκίας βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε δήλωσή του μεσημέρι της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023, λίγες ώρες μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία που προκάλεσαν ζημιές και στην Συρία έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα υποστήριξης των πολιτών.

«Συγκλονισμένοι όλοι οι Έλληνες παρακολουθούμε με πόνο ψυχής τις τελευταίες ώρες την τραγική απώλεια των ζωών εκατοντάδων συνανθρώπων μας στη γειτονική Τουρκία και στη Συρία από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Ο Θεός να δίνει δύναμη σε όλες και σε όλους και ένα αίσιο τέλος να έλθει στην αγωνία για τους χιλιάδες αγνοούμενους, ώστε να μην θρηνήσουμε περισσότερα αθώα θύματα», είπε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος τη Ελλαδικής Εκκλησίας και τόνισε ότι όπως και το 1999 έτσι και σήμερα οι Ελληνες θα βρεθούμε κοντά στους γείτονες.

«Έχω την βεβαιότητα πως, όπως πράξαμε και το 1999, έτσι και σήμερα, οι Έλληνες θα βρεθούμε με κάθε τρόπο κοντά στους γείτονές μας και πως η ελληνική Πολιτεία θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια. Προσευχόμαστε στον Θεό για κάθε δυνατή παρηγορία και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους φίλους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.»

Σημειώνεται ότι το 1999 φονικές σεισμικές δονήσεις είχαν πλήξει Ελλάδα και Τουρκία. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έστειλε διασώστες στη γειτονική χώρα προκειμένου να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο του εντοπισμού επιζώντων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων