06/02/2024 06/02/2024 “Αυτά που είχαμε να πούμε, αυτά στηρίζουμε. Η Εκκλησία μίλησε στον λαό, οι έχοντες καλή διάθεση θα κάνουν αυτό που πρέπει”. Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος προσερχόμενος στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης.   Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ο Μακαριώτατος ρωτήθηκε για το επίκαιρο θέμα...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2024 - 13:32

Αρχιεπίσκοπος: “Η Εκκλησία μίλησε στον λαό. Οι έχοντες καλή διάθεση θα κάνουν αυτό που πρέπει”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος: “Η Εκκλησία μίλησε στον λαό. Οι έχοντες καλή διάθεση θα κάνουν αυτό που πρέπει”

“Αυτά που είχαμε να πούμε, αυτά στηρίζουμε. Η Εκκλησία μίλησε στον λαό, οι έχοντες καλή διάθεση θα κάνουν αυτό που πρέπει”. Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος προσερχόμενος στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης.  

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ο Μακαριώτατος ρωτήθηκε για το επίκαιρο θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφυλοφίλων το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου. Παρακολουθήστε τα όσα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον Προστάτη της, Άγιο Φώτιο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Συλλειτούργησαν οι ορισθέντες υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος.

Στην αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται σε χώρους της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, ακολούθησε η καθιερωμένη κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Στον εφετινό εορτασμό ομιλήτρια ήταν η κ. Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Καινής Διαθήκης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η λάμψη του αρχαίου κόσμου υπό το Φως του Αγίου Φωτίου. Μετακένωση και μεταλειτουργία του κλασικού πολιτισμού στον χριστιανικό».

Φωτο: Χρήστος Μπόνης 

Διαβάστε επίσης/ “ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ”: Η Εκκλησία μιλά στα παιδιά της με την γλώσσα της Ευθύνης, Αλήθεια και Αγάπης για τον γάμο ομοφυλοφίλων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων