07/02/2024 07/02/2024 Τις ευχές των δημοσιογράφων δέχθηκε προσερχόμενος στο Συνοδικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από την εκλογή του, ενώ ρωτήθηκε και για το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια απαντώντας ότι: “αυτά τα λύνει το κράτος. Εγώ θα τα λύσω; Εγώ κοιτάζω τα εκκλησιαστικά”.   Ιερά Σύνοδος...
07 Φεβρουαρίου, 2024 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2024 - 14:49

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για νομοσχέδιο γάμου ομοφυλοφίλων: “Αυτά τα λύνει το κράτος. Εγώ θα τα λύσω; Εγώ κοιτάζω τα εκκλησιαστικά”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για νομοσχέδιο γάμου ομοφυλοφίλων: “Αυτά τα λύνει το κράτος. Εγώ θα τα λύσω; Εγώ κοιτάζω τα εκκλησιαστικά”

Τις ευχές των δημοσιογράφων δέχθηκε προσερχόμενος στο Συνοδικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από την εκλογή του, ενώ ρωτήθηκε και για το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια απαντώντας ότι: “αυτά τα λύνει το κράτος. Εγώ θα τα λύσω; Εγώ κοιτάζω τα εκκλησιαστικά”. 

Ιερά Σύνοδος -ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Συνεδριάζει από σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα που έχουν οριστεί στην Ημερήσια Διάταξη. “Να ζήσετε ευχαριστώ για τις ευχές. Όταν μεγαλώνει κανείς έχει τα προβλήματα του”, απάντησε στους δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την προσέλευση του, στις ευχές που εξέφρασαν για την επέτειο εκλογής του. “Από τα δεκαέξι πάμε στα δεκαεπτά. Αλλάζει ο κόσμος”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ο Μακαριώτατος απάντησε ότι “αυτά τα λύνει το κράτος. Εγώ θα τα λύσω;. Εγώ κοιτάζω τα εκκλησιαστικά”. 

Σπάρτης: “Πάντα είμαστε ενωμένοι”

Νωρίτερα, προσερχόμενος στο Συνοδικό Μέγαρο ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις εξελίξεις αναφορικά με την στάση της Εκκλησίας απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, απαντώντας “ό,τι πει η Σύνοδος θα αποφασίσουμε”, ενώ σε ερώτηση αν είναι ενωμένη η Ιεραρχία, απάντησε ότι: “πάντα είμαστε ενωμένοι στη Σύνοδο”.

Η συνεδρίαση της ΔΙΣ γίνεται σε μια επετειακή ημέρα για τον Πρόεδρο Αυτής, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς συμπληρώνονται 16 χρόνια από την εκλογή του ως Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνεδρίαση μετά τις αποφάσεις της Ιεραρχίας

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς ήδη βρίσκεται στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο αφορά την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία, ένα ζήτημα το οποίο βρίσκει κάθετα αντίθετη την Εκκλησία της Ελλάδος. Στον διάλογο που έχει ξεκινήσει επί του νομοσχεδίου δεν θα συμμετέχει η Εκκλησία, καθώς η πρόταση των τριών κομμάτων (Ελληνικής Λύσης, Σπαρτιατών, ΝΙΚΗΣ), να κληθούν και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Αυτή είναι και η πρώτη συνεδρίαση της ΔΙΣ μετά την έκτακτη Ιεραρχία του Ιανουαρίου όπου κατατέθηκαν επίσημα οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου επί του ζητήματος. Μάλιστα, ακολούθησε η υλοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν στην έκτακτη Ιεραρχία όπως η ανάγνωση Εγκυκλίου στους Ιερούς Ναούς και η αποστολή Επιστολής προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Σε δηλώσεις του από την Ιερά Μονή Πεντέλης, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι η Εκκλησία ενημέρωσε τον λαό της και τώρα είναι θέμα άλλων το τι θα πράξουν.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων