21/11/2023 21/11/2023 Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τελέστηκε σήμερα το πρωί η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.  Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr  Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πετράκη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 14:30

Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τελέστηκε σήμερα το πρωί η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr 

Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πετράκη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση. Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, εκπρόσωποι κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη συνέχεια η κα Σακελλαροπούλου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι εκπρόσωποι των κομμάτων και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αθηναίων, επισκέφθηκαν τη Βουλή όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Υπερήφανοι για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων

Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Σε δήλωσή της τόνισε ότι «τιμάμε σήμερα τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, την ένδοξη ιστορία τους και την μεγάλη τους προσφορά στους αγώνες του έθνους. Καθώς και όσους πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «είμαστε υπερήφανοι για το φρόνημα και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν σε γη, ουρανό και θάλασσα. Η προσήλωση στο καθήκον και η πίστη στην αποστολή τους αποτελούν εγγύηση για την εθνική μας κυριαρχία. Χρόνια πολλά!»

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία πανηγυρίζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποδίδουν τις πρέπουσες τιμές στην προστάτιδά τους, την Παναγία, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Παράλληλα,  αποτίου φόρο τιμής σε όλους εκείνους που έπεσαν στα πεδία των μαχών την ώρα του χρέους της υψηλής αποστολής της υπεράσπισης της πατρίδας. Η εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις καταλαμβάνει την κορυφή των προτιμήσεων. Πέρα από τον στρατιωτικό τους ρόλο, η κοινωνική συνεισφορά και το ανθρωπιστικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην πόλη του Ναυπλίου:

Οι Ημερήσιες Διαταγές Δένδια και Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

“Η Παναγία, διαχρονική εικόνα της Μητρότητας σκέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας”, σημειώνει, μεταξύ άλλων στην Ημερήσια Διαταγή του για την σημερινή ημέρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ευχαριστώντας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσφορά του.

Στην Ημερήσια Διαταγή του ο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μεταξύ άλλων, σημειώνει: “Σήμερα που η Εκκλησία μας γιορτάζει με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και Μεγάλης Προστάτιδος των Ελληνικών Όπλων, σήμερα είναι που όρισε η Ελληνική Πολιτεία να γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της, να γιορτάζουν οι ακοίμητοι Φρουροί της Πατρίδος στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα που φυλάττουν και διασφαλίζουν νυχθημερόν την ακεραιότητα της Ελλάδος”. 

Διαβάστε επίσης: 

Η Παναγία σκέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις – Οι ακοίμητοι φρουροί της πατρίδας γιορτάζουν και τιμούν την Υπέρμαχο Στρατηγό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων