02/05/2021 02/05/2021 Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών τελέστηκε σήμερα το βράδυ η Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου. Τον Μακαριώτατο πλαισίωσαν ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο Θεόφ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Θεόφιλος, Αρχιγραμματέας της...
02 Μαΐου, 2021 - 7:17
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 7:18

Η Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Διαδώστε:
Η Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών τελέστηκε σήμερα το βράδυ η Ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου.

Τον Μακαριώτατο πλαισίωσαν ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο Θεόφ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Θεόφιλος, Αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης και κληρικοί του Καθεδρικού Ι. Ναού. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι άλλων πολιτικών κομμάτων, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννης και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία ο Μακαριώτατος ανέγνωσε τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ ο Πρωτοσύγκελλος π. Βαρνάβας Θεοχάρης ανέγνωσε το Αναστάσιμο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Προ της Απολύσεως ο Μακαριώτατος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους “Χρόνια Πολλά με υγεία”. Εντός του Ναού και στον προαύλιο χώρο τηρήθηκαν τα μέτρα υγειονομικής πρόληψης της Πολιτείας κατά της πανδημίας.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων