19/02/2020 19/02/2020 Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τελέστηκε σήμερα, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας, το τίμιο σκήνωμα της οποίας φυλάσσεται στο ναό. Με κωδωνοκρουσίες και με την συμμετοχή πλήθος κόσμου έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και...
19 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2020 - 14:35

Η Αθήνα τίμησε την Αγία Φιλοθέη (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Αθήνα τίμησε την Αγία Φιλοθέη (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τελέστηκε σήμερα, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας, το τίμιο σκήνωμα της οποίας φυλάσσεται στο ναό.

Με κωδωνοκρουσίες και με την συμμετοχή πλήθος κόσμου έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του σκηνώματος της Αγίας Φιλοθέης που μετέφεραν μοναχές από τα μοναστήρια του Καρέα.

Της λιτανείας προεξήρχε ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου με ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Το ιερό σκήνωμα διήλθε από το σπίτι της Αγίας και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου έγινε δέηση παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στο τέλος ο Επίσκοπος κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε στην αγάπη της Αγίας Φιλοθέης τονίζοντας πως η Αγία αγαπούσε τους πάντες χωρίς εξαιρέσεις.

Για την άρτια διεξαγωγή έλαβε θερμές ευχαριστίες ο προϊστάμενος του καθεδρικού ναού π. Θωμάς Συνοδινός από τον Επίσκοπο Ωρεών ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου όλο τον πιστό λαό μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων