05/03/2019 05/03/2019 Τον Μητροπολίτη Αχελώου, κ. Ευθύμιο για την συμπλήρωση πενήντα ετών Αρχιερατείας του βράβευσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος Στύλιος είναι Τιτουλάριος Μητροπολίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία υπηρετεί ως Βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Κατάγεται από το Βουλγαρέλι Άρτας και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από...
05 Μαρτίου, 2019 - 12:24

Η ΔΙΣ βράβευσε τον Μητροπολίτη Αχελώου

Διαδώστε:
Η ΔΙΣ βράβευσε τον Μητροπολίτη Αχελώου

Τον Μητροπολίτη Αχελώου, κ. Ευθύμιο για την συμπλήρωση πενήντα ετών Αρχιερατείας του βράβευσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Αχελώου Ευθύμιος Στύλιος είναι Τιτουλάριος Μητροπολίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οποία υπηρετεί ως Βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Κατάγεται από το Βουλγαρέλι Άρτας και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Κωνσταντίνο και επίσκοπος από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον Α΄.

Είναι πτυχιούχος και Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, εντάχθηκε στην αδελφότητα Θεολόγων η ΖΩΗ. Είναι συγγραφέας πλέον των 100 βιβλίων, που αναφέρονται σε θέματα Θεολογίας, Κοσμολογίας, Ανθρωπολογίας, Οικολογίας, Αγωγής τής Νεολαίας και Ορθοδόξου Πνευματικότητος.

Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών εργάσθηκε στους Τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Νεολαίας και της Ποιμαντικής. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής για την Οικολογία, Γενικός Γραμματεύς της “Παγκοσμίου Αδελφότητος Ορθοδόξων Νεολαιών” SYNDESMOS.

Εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος σε Διεθνή και Διορθόδοξα Συνέδρια, ενώ υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στην εποχή μας, στην Αφρική, την Ασία και την Άπω Ανατολή.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων