10/01/2021 10/01/2021 Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων έκανε την 4η διανομή «Δεμάτων Αγάπης» κατά τη διάρκεια του Αγίου Δωδεκαημέρου με είδη πρώτης ανάγκης, ενός τόνου κρέατος, μεγάλου αριθμού ειδών ατομικής υγιεινής και προϊόντων διατροφής σε 250 περίπου συνανθρώπους μας και σε 65 οικονομικά αδύνατες οικογένειες. Τηρώντας...
10 Ιανουαρίου, 2021 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2021 - 13:48

Η Εκκλησία στηρίζει τους κοινωνικά ευάλωτους

Διαδώστε:
Η Εκκλησία στηρίζει τους κοινωνικά ευάλωτους

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων έκανε την 4η διανομή «Δεμάτων Αγάπης» κατά τη διάρκεια του Αγίου Δωδεκαημέρου με είδη πρώτης ανάγκης, ενός τόνου κρέατος, μεγάλου αριθμού ειδών ατομικής υγιεινής και προϊόντων διατροφής σε 250 περίπου συνανθρώπους μας και σε 65 οικονομικά αδύνατες οικογένειες. Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και προστασίας , κάποιοι αδελφοί μας παρέλαβαν τα δεματά τους από το Ναό και σε κάποιους έγινε διανομή κατ ΄ οίκον.

Ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, προϊστάμενος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων ανέφερε :« Η ευθύνη της Εκκλησίας μας, μέσα από την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ αποδεικνύεται τεράστια καθώς η πατρίδα μας περνά δύσκολες ημέρες. Η δράση του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Ναού μας υποδηλώνει και το μέγεθος των ουσιαστικών αναγκών, καθώς υπάρχουν αδελφοί μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ωστόσο η εν Χριστώ ζωή δια της ενοριακής αγάπης δίνει ελπίδα και διέξοδο εκεί που όλα φαίνονται ζοφερά. Θέλω να ευχηθώ στον καθένα προσωπικά και ξεχωριστά να αποζητά την αλήθεια της παρουσία του Θεού στη ζωή του. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε ενωμένοι εν Χριστώ. Αυτό να το δείχνουμε ποικιλοτρόπως και σε όλη τη διάρκεια του έτους και να συμπεριφερόμαστε ακολουθώντας τα βήματα των Αγίων μας και των Πατέρων της Εκκλησίας μας με έμπρακτες εκδηλώσεις της αγάπης μας στον συνάνθρωπο. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μας αναφέρει χαρακτηριστικά ΄΄Δώσε ψωμί και πάρε παράδεισο· δώσε μικρά και πάρε μεγάλα· δώσε θνητά και πάρε αθάνατα΄΄».

Τέλος ευχαρίστησε τους εθελοντές Ενορίτες μας, τα μέλη του Ενοριακού Φιλόπτωχου και όλους όσους προσέφεραν από το υστέρημα τους αυτές τις Άγιες ημέρες. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων, την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη για τη γενναιόδωρη προσφορά καθαριστικών και ειδών ατομικής υγιεινής, την κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Ά Αθήνας της Ν.Δ., για την ευγενική χορηγία μέσω του Ιδρύματος Αιγέας δωροεπιταγών σουπερ μάρκετ συνολικού ύψους 1000 ευρώ, επιμεριζόμενων σε επιταγές των 50 ευρώ, τον κ. Ιωάννη Φασουλά, πρόεδρο της εταιρείας Krivek Α.Ε. και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Δημόπουλο, για τη μεγάλη παροχή νωπού κρεατος και τον Αντιδήμαρχο κ. Αβραμίδη για την προσφορά κοτόπουλου.

Ολοκληρώνοντας συνεχάρη και όσους αφανώς και ανωνύμως δείχνουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στην Ενορία και ευχήθηκε σε όλους την νέα χρονιά να έχουν υγεία, ευλογία, αλήθεια και πίστη προς τον Θεό!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων