11/12/2019 11/12/2019 Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μήνα Δεκέμβριο. Στο Δελτίο Τύπου, μεταξύ άλλων, η ΔΙΣ αναφέρθηκε και στα σχόλια που κυκλοφόρησαν για την αναγνώριση της Ουκρανικής αυτοκεφαλίας. Αναλυτικά τα όσα αναφέρει για την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας:  Η ΔΙΣ λαβούσα υπ’ όψη της τα κατά καιρόν λεγόμενα, γραφόμενα, και διά...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 22:01

“Αναγνωρίσαμε ελεύθερα την Εκκλησία της Ουκρανίας”

Διαδώστε:
“Αναγνωρίσαμε ελεύθερα την Εκκλησία της Ουκρανίας”

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μήνα Δεκέμβριο. Στο Δελτίο Τύπου, μεταξύ άλλων, η ΔΙΣ αναφέρθηκε και στα σχόλια που κυκλοφόρησαν για την αναγνώριση της Ουκρανικής αυτοκεφαλίας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει για την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας: 

Η ΔΙΣ λαβούσα υπ’ όψη της τα κατά καιρόν λεγόμενα, γραφόμενα, και διά των ηλεκτρονικών μέσων μεταφερόμενα περί του ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, επειδή απεδέχθη συνοδικώς την υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακήρυξη του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, θα είναι τυχόν υπεύθυνη για την οποιανδήποτε γεωπολιτική μεταβολή και για τα όποια προβλήματα μπορούν να ανακύψουν στην περιοχή μας,

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ :

⦁ Η Εκκλησία της Ελλάδος ελεύθερα και αβίαστα και στα πλαίσια της συνοδικότητός Της απεφάσισε την αποδοχή της υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακηρύξεως του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η συγκεκριμένη Απόφασή Της βασίζεται απολύτως στην Κανονική και Εκκλησιαστική Παράδοση και δεν έχει οιανδήποτε σχέση με «εθνικισμούς» και άλλες «άνωθεν» παρεμβάσεις, όπως άκριτα και εντελώς αβίαστα διαδίδεται από κάποιους.

⦁ Η αγία μας Εκκλησία σέβεται πλήρως και ουσιαστικώς την ελευθερία και την ευθύνη εκάστου ανθρώπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών κάθε χώρας, και το θρησκευτικό «πιστεύω» των πιστών όλων των Ομοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών, και εύχεται πάντοτε «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου».

Τέλος, η ΔΙΣ δηλώνει υπευθύνως ότι οιαδήποτε άλλη αντίθετη άποψη, διατύπωση και αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα είναι άκαιρη, άκριτη, και προέρχεται εντελώς «εκ του πονηρού».

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, ο μηνιαίος τακτικός κύκλος εργασιών της ΔΙΣ

Φωτογραφία: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων