15/01/2021 15/01/2021 Τα θερμά της συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Χαρίλαου Ταλιαδώρου, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 95 ετών την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της. “Ο Αρχηγός της ζωής και Νικητής του θανάτου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, τάξη την...
15 Ιανουαρίου, 2021 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2021 - 10:03

Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του Χαρίλαου Ταλιαδώρου

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος για την εκδημία του Χαρίλαου Ταλιαδώρου

Τα θερμά της συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Χαρίλαου Ταλιαδώρου, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 95 ετών την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της.

“Ο Αρχηγός της ζωής και Νικητής του θανάτου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, τάξη την ψυχήν του μακαριστού διδασκάλου, του πολλά κοπιάσαντος και προσφέροντος εις τε την Εκκλησίαν και την πατρώαν Αυτής μουσικήν παράδοσιν, εν σκηναίς δικαίων και Αγίων”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΑΝΑΛΤΥΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επί τω θλιβερώ αγγέλματι της εν Κυρίω κοιμήσεως του αοιδίμου Πρωτοψάλτου Χαριλάου Ταλιαδώρου, τιμηθέντος υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου διά του οφφικίου του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, υπό δε της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, κατόπιν εισηγήσεως της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής, επιθυμεί ίνα εκφράση, διά του παρόντος, εις τους οικείους και εις τους πολυαρίθμους μαθητάς του μεταστάντος την στοργήν, τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπάθειαν Αυτής.

Προς τούτοις η Ιερά Σύνοδος εύχεται όπως ο Αρχηγός της ζωής και Νικητής του θανάτου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, τάξη την ψυχήν του μακαριστού διδασκάλου, του πολλά κοπιάσαντος και προσφέροντος εις τε την Εκκλησίαν και την πατρώαν Αυτής μουσικήν παράδοσιν, εν σκηναίς δικαίων και Αγίων, ένθα  «φωνή ἀγαλλιάσεως καί ἐξομολογήσεως ἤχου ἑορτάζοντος» (Ψαλμ. 41, 5).

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων