19/03/2021 19/03/2021 Την προσεχή Κυριακή, 21η Μαρτίου 2021, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, βάσει επισήμου ανακοινώσεως της 19ης Μαρτίου, λαμβάνουσα υπ’ όψιν τις...
19 Μαρτίου, 2021 - 19:07
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2021 - 19:52

Η Ιερά Σύνοδος για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Η Ιερά Σύνοδος για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Την προσεχή Κυριακή, 21η Μαρτίου 2021, Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται πανορθοδόξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, βάσει επισήμου ανακοινώσεως της 19ης Μαρτίου, λαμβάνουσα υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού όρισε όπως κατά την καθιερωμένη Συνοδική Θεία Λειτουργία τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις.

Στην Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και θα συλλειτουργήσουν μόνον δύο Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Μητροπολίτες: ο Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένηςκαι Βάρης κ. Αντώνιος, καθώς και δύο ιερείς και διάκονοι.Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα αναγνωσθεί τμήμα του «Συνοδικού της Ορθοδοξίας» κατά την παράδοση και την τάξη της Εκκλησίας, εις ανάμνησιν του γεγονότος της Αναστηλώσεως των ιερών εικόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»: Πώς θα εορτασθεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων