15/10/2019 15/10/2019 Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής, Θεολόγος-Δημοσιογράφος Τελείται στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών το αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και η εις επίσκοπον χειροτονία του Επισκόπου Ωρεών , Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλόθεου Θεοχάρη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αναφέρθηκε στις γνώσεις του νέου Επισκόπου και στην ουσιαστική θέση που κατέχει ως Αρχιγραμματέας...
15 Οκτωβρίου, 2019 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 10:42

Η χειροτονία του Επισκόπου Ωρεών (φωτογραφίες)

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Ωρεών (φωτογραφίες)

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής, Θεολόγος-Δημοσιογράφος

Τελείται στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών το αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και η εις επίσκοπον χειροτονία του Επισκόπου Ωρεών , Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλόθεου Θεοχάρη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αναφέρθηκε στις γνώσεις του νέου Επισκόπου και στην ουσιαστική θέση που κατέχει ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επεσήμανε, επίσης, ότι «άλλοτε θα έχεις χαρές, άλλοτε λύπες, πάντοτε όμως θα σκέφτεσαι ότι και το ξεκίνημα σου και το τελείωμά σου θα είναι η Αγία Τράπεζα».

Συμβουλευτικά, υπογράμμισε ότι «ούτε όταν θα σε χειροκροτούν θα πρέπει να πολυχαίρεσαι, αλλά και όταν σε λυπούν δεν πρέπει να καταβάλλεσαι. Η Αγία Τράπεζα είναι αυτή η οποία μας βοηθάει, μας ζωντανεύει μας θεριεύει».

Ευχήθηκε ακόμη «τα χαρίσματα τα οποία σε στόλισε ο Θεός να τα αυξάνεις πάντοτε, αλλά πρόσεχε μην τα κρατήσεις για τον εαυτό σου. Ακριβώς, όπως μέχρι σήμερα που ό,τι έκανες δεν το κράτησες για τον εαυτό σου. Ό,τι σου δίνει ο Θεός ανήκει σε αυτόν τον λαό. Μόνο έτσι θα αισθανθείς ικανοποίηση στην ζωή σου και θα προσφέρεις ο,τι πολύτιμο στην Εκκλησία και στον λαό».

«Η ζωή μου όλη, από τα παιδικά μου χρόνια, υπήρξε και υπάρχει μια διαρκής Πεντηκοστή, αφού μέσα στο Σώμα του Χριστού και πάντοτε σε σχέση με τους αδελφούς μου, πολλές φορές έζησα -ζήσαμε, κατ᾿ ακρίβεια- την ευλογία από τις αστραπές και τούς κεραυνούς των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος» δήλωσε μεταξύ άλλων στον χειροτονητήριο λόγο του ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων