16/10/2019 16/10/2019 Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής, Θεολόγος-Δημοσιογράφος Στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελείται το αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και η εις επίσκοπον χειροτονία του νέου επισκόπου Ρωγών κ. Φιλόθεου. Ο νέος Επίσκοπος Ρωγών στον χειροτονητήριο λόγο του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο για τη στήριξή του από τα τα...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2019 - 10:37

Η χειροτονία του Επισκόπου Ρωγών (φωτογραφίες)

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Ρωγών (φωτογραφίες)

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής, Θεολόγος-Δημοσιογράφος

Στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελείται το αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και η εις επίσκοπον χειροτονία του νέου επισκόπου Ρωγών κ. Φιλόθεου.

Ο νέος Επίσκοπος Ρωγών στον χειροτονητήριο λόγο του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο για τη στήριξή του από τα τα πρώτα χρόνια γνωριμίας τους, ενώ ευχαρίστησε Αρχιερείς,  κληρικούς και λαϊκούς για την παρουσία τους, αλλά και όσους του στάθηκαν σε δύσκολες περιόδους της ζωής του. Αναφέρθηκε επίσης, στον Επίσκοπο Ιωσήφ των Ρωγών που επιθυμούσε την Αγαστή συνεργασία εκκλησίας και πολιτείας, και μερίμνησε να προσφέρουν χρυσό και ασημί ναοί και μόνες για την απελευθέρωση του γένους.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κάλεσε τον νέο Επίσκοπο να συνεχίσει το πνευματικό του έργο, το οποίο θα είναι διπλό, δηλαδή από τη μία το λειτουργικό και από την άλλη το κοινωνικό, αφού, όπως είπε, του αναθέτει την μέριμνα των ιδρυμάτων της Εκκλησίας. «Τον πόνο και την ταλαιπωρία των ανθρώπων αγωνίζεται η Εκκλησία και η Αρχιεπισκοπή να τα καλύψει, ώστε να κάνει την ζωή των ανθρώπων καλύτερη» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «τα ιδρύματα της Εκκλησίας χρειάζονται μία εποπτεία, μία προσέγγιση, γι’ αυτό αυτή η ανάγκη με αναγκάζει να σε οδηγήσω επικεφαλής αυτού του έργου της αγάπης. Καλείσαι, λοιπόν, μετά από πολλούς σταθμούς και ταλαιπωρίες στην πορεία σου να ασχοληθείς και με αυτό το έργο». Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος συμβούλευσε τον Επίσκοπο Ρωγών χαρές και λύπες να τα εναποθέτει στην Αγία Τράπεζα, διότι, όπως τόνισε «η Αγία Τράπεζα είναι η παρηγοριά μας, από αυτήν ξεκινούμε κ σε αυτήν καταλήγουμε».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων