03/08/2023 03/08/2023 Επαναδραστηριοποιείται η Μεικτή Ειδική Επιτροπή Κράτους και Εκκλησίας για Θέματα Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού. Η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, επίσκεψη εργασίας στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η κ. Ράπτη ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία αποτελείτο από τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου...
03 Αυγούστου, 2023 - 20:05
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 20:08

Η Υφυπουργός Τουρισμού Ελενα Ράπτη στο Συνοδικό Γραφείο Προσκηνυματικών Περιηγήσεων

Διαδώστε:
Η Υφυπουργός Τουρισμού Ελενα Ράπτη στο Συνοδικό Γραφείο Προσκηνυματικών Περιηγήσεων

Επαναδραστηριοποιείται η Μεικτή Ειδική Επιτροπή Κράτους και Εκκλησίας για Θέματα Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, επίσκεψη εργασίας στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η κ. Ράπτη ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία αποτελείτο από τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Μύρωνα Φλουρή και τους συνεργάτες της κ. Κωνσταντίνο Κατσανέβα, κ. Ηλία Τζιώρα και κ. Μουρτιάδου.

Από την πλευρά του Συνοδικού Γραφείου, την κ. Υφυπουργό υποδέχθηκαν στην Ιερά Σύνοδο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος Προέδρου του Συν. Γραφείου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματεύς, καθώς και τα Μέλη του Συνοδικού Γραφείου κ.κ. Θεόδωρος Πιτταράς, Πολύκαρπος Ευσταθίου, Αγγελική Βαρελά και Βασίλειος Τζέρπος.

Η επίσκεψη της κ. Υφυπουργού στην Ιερά Σύνοδο έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης γνωριμίας και προκαταρκτικής ενημέρωσης για τη δράση του Συν. Γραφείου, που είχε προ ημερών με τον Γραμματέα του, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, στο γραφείο της στο Υπουργείο Τουρισμού.

Κατά την πολύωρη συνάντηση υπήρξε από την πλευρά του Συνοδικού Γραφείου αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις του. Διερευνήθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες ουσιαστικής συνεργασίας των δύο πλευρών, μέσω της επανενεργοποίησης αφ᾽ ενός του Συμφώνου Συνεργασίας Υπουργείου Τουρισμού και Συνοδικού Γραφείου, αφ᾽ ετέρου της αδρανούσης κατά τα τελευταία χρόνια Μεικτής Ειδικής Επιτροπής Κράτους και Εκκλησίας για Θέματα Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Οι δύο πλευρές, αφού δρομολόγησαν μια σειρά από δράσεις για το προσεχές άμεσο χρονικό διάστημα, συνεφώνησαν να υπάρξει μια νέα μεταξύ τους συνάντηση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων