09/03/2023 09/03/2023 Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και του κλήρου της τοπικής Εκκλησίας στέκεται ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος καθώς ανταποκρίθηκαν επάξια στη διακονία των εμπερίστατων αδελφών μας μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Με πρωτεργάτη και πατρικό καθοδηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας οι κληρικοί βρέθηκαν δίπλα...
09 Μαρτίου, 2023 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2023 - 9:03

ΙΣΚΕ: Αμέριστη συμπαράσταση στον Λαό και τους Κληρικούς της Μητρόπολης Λαρίσης

Διαδώστε:
ΙΣΚΕ: Αμέριστη συμπαράσταση στον Λαό και τους Κληρικούς της Μητρόπολης Λαρίσης

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και του κλήρου της τοπικής Εκκλησίας στέκεται ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος καθώς ανταποκρίθηκαν επάξια στη διακονία των εμπερίστατων αδελφών μας μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με πρωτεργάτη και πατρικό καθοδηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας οι κληρικοί βρέθηκαν δίπλα στον πονεμένο συνάνθρωπο που βίωσε την απώλεια του παιδιού, του γονιού, του φίλου, του αδελφού, του συναδέλφου. Μάλιστα, κατά την χθεσινή ολοκλήρωσή των εργασιών της για το μήνα Μάρτιο και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για την άμεση ηθική και υλική συμπαράσταση του ιδίου, του περί αυτόν ιερού Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού της Επαρχίας του προς τις οικογένειες των θυμάτων, των αγνοουμένων και των τραυματιών.

Διαβάστε αναλυτικά: ΔΙΣ: Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και η επιστροφή των θραυσμάτων από το Βατικανό κυριάρχησαν στη συνεδρίαση

Σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ημέρων από το δυστύχημα που συντάραξε τη χώρα η οποία παραμένει ακόμα παγωμένη από το συμβάν, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, θα τελέσει στις 3 το μεσημέρι τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη. 

Όπως συνεχίζει στην ανακοίνωση του ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, “Έκαναν τον πόνο των θλιβομένων δικό τους πόνο και τη θλίψη των χειμαζομένων αδελφών μας δική τους θλίψη, καταθέτοντάς τα με φλογερή προσευχή και παρακλήσεις στον Πανάγαθο Θεό και στην Παναγία Μητέρα μας, ανταποκρινόμενοι σε ο,τιδήποτε υπαγορεύει η ποιμαντική διακονία προς τον πάσχοντα αδελφό”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στήριξης του ΙΣΚΕ: 

Εγὼ δὲ ἐδεήθην περὶ σοῦ ἵνα μὴ ἐκλίπῃ ἡ πίστις σου· καὶ σύ ποτε ἐπιστρέψας στήριξον τοὺς ἀδελφούς σου”(Λουκ.22,32).

Αυτό είναι το μονοπάτι διακονίας που υπέδειξε ο Χριστός στον απόστολο Πέτρο, λίγο πριν το σταυρικό Του θάνατο στον Γολγοθά και αυτό το μονοπάτι πορεύονται αόκνως οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου από την πρώτη στιγμή της φοβερής τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συνέβη προ ολίγων ημερών, εντός των ορίων της Μητροπόλεως, στην κοιλάδα των Τεμπών. Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, ανταποκρίθηκαν στη διακονία των εμπερίστατων αδελφών μας, οι οποίοι εκλήθησαν βιαίως να ανέλθουν τον προσωπικό τους Γολγοθά, υπομένοντας πόνο, θλίψη και απώλεια, εξαιτίας αυτού του τραγικού συμβάντος.

Ως Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το Λαό και τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου για τη φοβερή δοκιμασία που ενέσκηψε εντός των ορίων της Μητροπόλεως τους. Ταυτόχρονα, απλώς και ανυποκρίτως, τους επαινούμε και τους συγχαίρουμε διότι με πρωτεργάτη και πατρικό καθοδηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας βρέθηκαν δίπλα στον πονεμένο συνάνθρωπο που βίωσε την απώλεια του παιδιού, του γονιού, του φίλου, του αδελφού, του συναδέλφου και με τον λόγο τους αλλά κυρίως με την παρουσία τους προσέφεραν στήριξη, υπομονή, ανακούφιση, συμπόνοια, συμπαράσταση, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο χώρο περισυλλογής των φονευθέντων αδελφών μας.

Έκαναν τον πόνο των θλιβομένων δικό τους πόνο και τη θλίψη των χειμαζομένων αδελφών μας δική τους θλίψη, καταθέτοντάς τα με φλογερή προσευχή και παρακλήσεις στον Πανάγαθο Θεό και στην Παναγία Μητέρα μας, ανταποκρινόμενοι σε ο,τιδήποτε υπαγορεύει η ποιμαντική διακονία προς τον πάσχοντα αδελφό, αφουγκραζόμενοι τον λόγο του αποστόλου Παύλου: “εἴτε πάσχει ἓν μέλος, συμπάσχει πάντα τὰ μέλη, εἴτε δοξάζεται ἓν μέλος, συγχαίρει πάντα τὰ μέλη”(A’ Κορ.12,26).

Διαβάστε επίσης:

Μητρόπολη Λαρίσης: “Η προσευχή μας και η σκέψη μας στα θύματα της τραγωδίας”

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Τύρναβο και Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στο ope.gr για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη – “Είναι τραγικές καταστάσεις” (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Μητρόπολη Λαρίσης στο κοινό μέτωπο της μάχης μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Λαρίσης Ιερώνυμος: “Εμπιστευόμαστε τις ψυχές όσων άδικα έφυγαν στην Παναγία”

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων