21/11/2021 21/11/2021 Συνέρχεται με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε μία κρίσιμη κατά κοινή ομολογία συνεδρίαση προκειμένου να συζητήσει, μεταξύ άλλων, τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την πανδημία και τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την πλευρά της Κυβέρνησης για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες. Σε τηλεοπτικό Μήνυμα προχώρησε...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 15:52

Κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα

Διαδώστε:
Κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα

Συνέρχεται με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε μία κρίσιμη κατά κοινή ομολογία συνεδρίαση προκειμένου να συζητήσει, μεταξύ άλλων, τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την πανδημία και τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την πλευρά της Κυβέρνησης για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες.

Σε τηλεοπτικό Μήνυμα προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου. Αναφέρθηκε και στο θέμα των πιστών που εισέρχονται στις εκκλησίες τονίζοντας ότι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τέστ αν δεν έχουν εμβολιαστεί για να μπουν στην εκκλησία και μάλιστα επικαλέστηκε σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που όπως είπε έδινε αυτή την οδηγία στους πιστούς. Ωστόσο, η ισχύουσα εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου απλώς προέτρεπε τους πιστούς να εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς με αρνητικό τεστ και δεν υποχρέωνε κατ’ ουδένα τρόπο.

Το σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου της ΔΙΣ το οποίο επικαλείται ο πρωθυπουργός:

Εκ Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 3ης μηνός Νοεμβρίου ε.έ., και εξ αφορμής της εξάρσεως των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γνωρίζομεν υμίν ότι η Ιερά Σύνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Aυτής, απεφάσισεν όπως, εις επίμετρον των σχετικών Έγκυκλίων Aυτής, απευθύνη υμίν έκκλησιν, και δι’ υμών παντί τω Κλήρω, τοίς Μοναχικούς Τάγ μασι και τώ ευλαβεί Λαώ, ώστε κατά την προσέλευσιν είς τούς Ιερούς Ναούς και τάς Ιεράς Μονάς να τηρώνται επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας διά την αποφυγήν έξαπλώσεως του κορωνοϊού, προτρέπουσα πατρικώς διά την πραγματοποίησιν τού υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ώς ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού, ως και την διενέργειαν, υπό τών μή εμβολιασθέντων εισέτι, διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Το χρονικό – Εκκλησία, Πολιτεία και πρόσφατα Μέτρα – Από την πατρική προτροπή στην υποχρέωση και η αυτοδιάψευση των κυβερνητικών πηγών

 

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων