26/04/2019 26/04/2019 Ετελέσθη η Ακολουθία του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής, 26ης Απριλίου 2019, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου. Αμέσως μετά, έλαβε χώρα η περιφορά του Επιταφίου και η δέησις στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ο Μακαριώτατος τόνισε πως είναι φανερή η συγκίνηση και η κατάνυξη στις καρδιές όλων, ενώ...
26 Απριλίου, 2019 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2019 - 23:22

Η Ακολουθία του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών

Ετελέσθη η Ακολουθία του Επιταφίου της Μεγάλης Παρασκευής, 26ης Απριλίου 2019, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου. Αμέσως μετά, έλαβε χώρα η περιφορά του Επιταφίου και η δέησις στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο Μακαριώτατος τόνισε πως είναι φανερή η συγκίνηση και η κατάνυξη στις καρδιές όλων, ενώ ανέφερε ότι οι στιγμές που ζούμε μάς φέρνουν στο μυαλό διάφορα γεγονότα, αλλά αυτές οι αναμνήσεις είναι πολλές φορές επιφανειακές. Στην εποχή που ζούμε είναι ανάγκη να προχωρήσουμε από την επιφάνεια στο βάθος.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του, λέγοντας πως στην εποχή που ζούμε έχουμε ανάγκη από συνεργασία και αυτή είναι η πρόσκληση του Κυρίου μας, ότι, δηλαδή, χρειαζόμαστε ιδιαιτέρως σήμερα να παραμείνουμε ενωμένοι.

Συγχοροστάτησαν ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων