21/09/2022 21/09/2022 Την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος αναμένεται να ενημερώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σχετικά με την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αναφέρει: “Για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με...
21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2022 - 12:54

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώνει τη ΔΙΣ για τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώνει τη ΔΙΣ για τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

Την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος αναμένεται να ενημερώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σχετικά με την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αναφέρει:

“Για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για το Μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις”.

Η καταγγελία του Μητροπολίτη Αργολίδος

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος προέβη σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και τη λειτουργία του. Ο Σεβασμιώτατος είχε μιλήσει με αφορμή την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με τίτλο “Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και οι ψευδοπροφήτες”.

Μάλιστα είχε τονίσει ότι έχουν γίνει καταγγελίες επίσημες από την εκκλησία αλλά όλες μπήκαν στο συρτάρι από άνωθεν εντολή. “Επεμβαίνουν και πολιτικοί”, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μετά και τα όσα ειπώθηκαν το ζήτημα φαίνεται να επανήλθε στην επικαιρότητα. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται το εκκλησάκι, φαίνεται να έχει προχωρήσει σε βάθος την έρευνα και να έχει προβεί και σε σχετικές ενέργειες. Τον τελευταίο λόγο θα έχει η ΔΙΣ Οκτωβρίου όπου θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: 

Μητροπολίτης Αργολίδος: Σοβαρές καταγγελίες για τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων