22/11/2019 22/11/2019 Απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη έδειξε για ακόμη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αντώνη Τριανταφύλλου για τη τοποθέτηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου για τη σύγκλιση Πανορθοδόξου συνόδου ο Μακαριώτατος δήλωσε: «Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί πανορθόδοξη σύνοδο. Είναι το προνόμιο του Οικουμενικού...
22 Νοεμβρίου, 2019 - 12:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2019 - 16:11

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: “Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί Πανορθόδοξη Σύνοδο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: “Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί Πανορθόδοξη Σύνοδο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόλυτη στήριξη στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη έδειξε για ακόμη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αντώνη Τριανταφύλλου για τη τοποθέτηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου για τη σύγκλιση Πανορθοδόξου συνόδου ο Μακαριώτατος δήλωσε:

«Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί πανορθόδοξη σύνοδο. Είναι το προνόμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας καλέσει δεν θα πούμε όχι, αν οποιοσδήποτε άλλος υπεύθυνος κάποιας Εκκλησίας μας καλέσει εγώ θα πω όχι».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

 

 

Νωρίτερα, ο Μακαριώτατος συναντήθηκε στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Ο Πρέσβης ενημέρωσε τον Μακαριώτατο ότι εχθές επέστρεψε από την Ουάσινγκτον κάνοντας αναφορά στον χειμωνιάτικο καιρό που έχει αυτές τις μέρες στην Αμερική ενώ σημείωσε πως είναι το πρώτο πρόσωπο που βλέπει στην Ελλάδα. Του επεσήμανε ότι έγιναν διάφορες συζητήσεις κατά τις οποίες αναφέρθηκε το όνομά του, ενώ υπογράμμισε ότι γίνεται αρκετός λόγος για το ουκρανικό ζήτημα.

Από τη πλευρά του ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον κ. Πάιατ τονίζοντας πως μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε ακόμη καλό καιρό αλλά οι καταστάσεις σε όλο τον κόσμο θυμίζουν χειμώνα και ευχήθηκε να προσπαθήσουμε όλοι να έρθει πάλι η άνοιξη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Πάιατ παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο γράμμα από τον Πρέσβη Σαμ Μπράουονσμπακ, υπεύθυνο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, στο οποίο εκφράζει τον σεβασμό του για την απόφαση του Αρχιεπισκόπου να αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι αυτή ήταν μία ιστορική απόφαση να αναγνωριστεί η κυριαρχία του ουκρανικού λαού και οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την σοφία με την οποία κινήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων