05/06/2022 05/06/2022 Στο πλαίσιο δράσεων της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, επισκέφθηκε σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία Του,...
05 Ιουνίου, 2022 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2022 - 16:58

Οι πρώτες εικόνες από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Βόρεια Εύβοια (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Οι πρώτες εικόνες από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Βόρεια Εύβοια (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο δράσεων της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, επισκέφθηκε σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία Του, με την ευγενική φροντίδα και πρόνοια του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, επισκέφθηκε το πρωί την πυρόπληκτη περιοχή των Ροβιώνόπου στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Αμέσως μετά o Αρχιεπίσκοπος έστειλε ένα ακόμα μήνυμα για το περιβάλλον, φυτεύοντας έναν πλάτανο έξω από το Πνευματικό Κέντρο των Ροβιών με την ευχή να πρασινίσει γρήγορα η καμένη περιοχή.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, έγραψε χαρακτηριστικά: “Με ξεχωριστό τρόπο γιορτάσαμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Φυτέψαμε συμβολικά ένα πλατάνι στις Ροβιές, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.
Ο Μακαριώτατος μας συγκίνησε όλους όταν ευχήθηκε να δει πράσινη τη βόρεια Εύβοια στην επόμενη επίσκεψή του. Αυτή είναι η ευχή και η μέριμνα όλων μας”.

Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος, ο αντιδήμαρχος Άγγελος Κωνσταντινάκης, εκπρόσωποι της αστυνομίας και του λιμενικού.

Ο Μακαριώτατος γύρω στις 12:30 επισκέφθηκε την πυρόπληκτη Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, όπου και ανέπεμψε ειδική Δέηση υπέρ της προστασίας του Περιβάλλοντος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (19.00) θα μεταβεί στο λιμάνι της Αρκίτσας και θα ευλογήσει περιβαλλοντική δράση καθαρισμού των ακτών της Λοκρίδος στον Μαλιακό κόλπο, την οποία υλοποιούν από κοινού ο Δήμος Λοκρών, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδος, περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήματα εθελοντών και πολιτιστικοί σύλλογοι και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Στο γεύμα που παρέθεσε η δημοτική αρχή στον Αρχιεπίσκοπο ο δήμαρχος του πρόσφερε ένα καλάθι γεμάτο με τοπικά προϊόντα.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Στα καμμένα της Εύβοιας ο Αρχιεπίσκοπος – Οι δράσεις της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων