10/11/2023 10/11/2023 Με τις χειροτονίες των εψηφισμένων Επισκόπων Τανάγρας κ. Αποστόλου και Καρυουπόλεως κ. Νεκταρίου κλείνει ο κύκλος των χειροτονιών των Βοηθών Επισκόπων που εξελέγησαν κατά την πρόσφατη τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο. Οι χειροτονίες των Θεοφιλεστάτων θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. ...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 14:27

Ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο οι χειροτονίες των Βοηθών Επισκόπων

Διαδώστε:
Ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο οι χειροτονίες των Βοηθών Επισκόπων

Με τις χειροτονίες των εψηφισμένων Επισκόπων Τανάγρας κ. Αποστόλου και Καρυουπόλεως κ. Νεκταρίου κλείνει ο κύκλος των χειροτονιών των Βοηθών Επισκόπων που εξελέγησαν κατά την πρόσφατη τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο.

Οι χειροτονίες των Θεοφιλεστάτων θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. 

Αναλυτικότερα, το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, θα τελεστεί η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου (Καβαλιώτη). Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, θα τελεστεί η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Καρυουπόλεως κ. Νεκταρίου ( Παρασκευάκου).

Ο Θεοφιλέστατος κ. Απόστολος εξελέγη από την Ιεραρχία στις 9 Οκτωβρίου 2023 υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τανάγρας και θα συνεχίσει να διακονεί, ως Επίσκοπος πλέον, στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Νεκτάριος εξελέγη από την Ιεραρχία στις 10 Οκτωβρίου 2023 υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Καρυουπόλεως.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Δείτε επίσης: Ιεραρχία 2023: Ολοκληρώθηκε το βασικό θέμα με την εκλογή Μητροπολιτών και Βοηθών Επισκόπων (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων