13/10/2021 13/10/2021 Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον μήνα Οκτώβριο. Μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε η ΔΙΣ κατά τις συνεδρίες της ήταν και ο καθορισμός των τιμητικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει η Εκκλησία της Ελλάδος για τα 30 χρόνια από την ανάρρηση στον Πατριαρχικό Θρόνο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 13:09
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 20:01

ΔΙΣ: Καθορισμός τιμητικών εκδηλώσεων για τον Παναγιώτατο

Διαδώστε:
ΔΙΣ: Καθορισμός τιμητικών εκδηλώσεων για τον Παναγιώτατο

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον μήνα Οκτώβριο.

Μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε η ΔΙΣ κατά τις συνεδρίες της ήταν και ο καθορισμός των τιμητικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει η Εκκλησία της Ελλάδος για τα 30 χρόνια από την ανάρρηση στον Πατριαρχικό Θρόνο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου καθώς και ο ορισμός νέων Γραμματέων σε Συνοδικές Επιτροπές.

Ιερά Σύνοδος/Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης

Κανονικά θα συνεχιστεί η διαδικασία για τους δύο Μητροπολίτες

Κανονικά θα συνεχιστεί η διαδικασία σε ανακριτικό επίπεδο για την εξέλιξη της υπόθεσης των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Αυτό απάντησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της ΔΙΣ ο Δημοσιογράφος του PEMPTOUSIA TV Δημήτρης Στρουμπάκος, αναφορικά με την πρόταση την οποία είχε υποβάλει στην Ιεραρχία ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος ώστε η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Όπως διευκρίνισε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, το ζήτημα δεν απασχόλησε τη συνεδρίαση.

Στην Ελλάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης 20-29 Νοεμβρίου

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα βρεθεί στην Ελλάδα από 20 έως 29 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτατος θα μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Αγίου Όρους. Στην πρωτεύουσα θα βρίσκεται μεταξύ 20 και 24 Νοέμβρη, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και το περιβόλι της Παναγίας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αναφέρει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, θα συλλειτουργήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Το επίσημο ανακοινωθέν της ΔΙΣ 

Συνήλθε επί διήμερο, Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου.

Κατά τις δύο Συνεδρίες η Δ.Ι.Σ.:

– Καθόρισε τα των τιμητικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για την συμπλήρωση τριακονταετίας από της αναρρήσεώς του στον Πατριαρχικό Θρόνο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

– Κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου, όρισε:

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Λεβέντη, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Εισηγητή του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου παρά τη Ιερά Συνόδω.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πετράκο, Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Νεράντζη, Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Σουπουρτζή, Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών.

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Καραμολέγκο, Επιμελητή εκδόσεως των «Διπτύχων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων