22/09/2021 22/09/2021 Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 21 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών με αφορμή την επέτειο των 30 ετών από την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό Θρόνο. Την είδηση γνωστοποίησε, μάλιστα, ο ίδιος ο Παναγιώτατος κατά τη διάρκεια συνάντησης...
22 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2021 - 16:01

Στην Αθήνα στις 21 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στην Αθήνα στις 21 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 21 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών με αφορμή την επέτειο των 30 ετών από την ανάρρησή του στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Την είδηση γνωστοποίησε, μάλιστα, ο ίδιος ο Παναγιώτατος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες στο Φανάρι με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιερoψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Πολίτη. Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον κ. Πολίτη και τους συνεργάτες του για το πολυδιάστατο έργο τους για τη διάσωση της ιεροψαλτικής μας παράδοσης και, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη χαρά του που σύντομα θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην Αθήνα, ανταποκρινόμενος στην αδελφική πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Με αυτόν τον τρόπο ο Οικουμενικός Πατριάρχης βάζει και επίσημα πλέον τέλος στη φημολογία που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα και ισχυριζόταν ότι απέρριψε την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιερoψαλτών Ελλάδος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε χθες τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιερoψαλτών Ελλάδος Μουσικολ. κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και τους στόχους της Ομοσπονδίας για την προαγωγή της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν τον ιεροψαλτικό χώρο.

Ο κ. Πολίτης συνοδευόταν από τους Εντιμολ. κ.κ. Χαράλαμπο Σιούφα, Άρχοντα Πρωτέκδικο της Μ.τ.Χ.Ε., Δικηγόρο, και Σταμάτιο-Νικόλαο Κίσσα, Άρχοντα Πρωτομαΐστορα της Μ.τ.Χ.Ε. Πρόεδρο του εν Αθήναις Συνδέσμου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, την Ευγεν. κ. Σταυρούλα Φωτοπούλου, Διευθύντρια Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος, την Ευγεν. κ. Ελένη Σπυράκη – Πολίτη, στέλεχος της ίδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Πολιτισμού, και τον Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Σιάχο, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και Πρωτοψάλτη της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Στη συνάντηση παρέστη ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος και ο Εντιμολ. κ. Γεώργιος Μπακόπουλος, Άρχων Α’ Δομέστικος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν.

Φωτο: Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Οικουμενικού Πατριαρχείου 

Εξωτερική φωτογραφία αρχείου: Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων