19/10/2022 21/10/2022 Συνεχίστηκαν σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της «ΛΒ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής». ΠΥΡΓΟΣ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μανώλης Δημελλάς / ope.gr Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης πραγματοποιούνται στoν Πύργο Ηλείας, από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2022, κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας...
19 Οκτωβρίου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 1:19

Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις-2η ημέρα: Οι απογευματινές εισηγήσεις (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις-2η ημέρα: Οι απογευματινές εισηγήσεις (ΦΩΤΟ)

Συνεχίστηκαν σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της «ΛΒ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις, χρήσεις και μεταφράσεις της Αγίας Γραφής».

  • ΠΥΡΓΟΣ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μανώλης Δημελλάς / ope.gr

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης πραγματοποιούνται στoν Πύργο Ηλείας, από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2022, κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και με την φιλοξενία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

 

 

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν Εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και οι Εντεταλμένοι των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

 

 

Οι Συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και ασχολούνται με την μελέτη της ποιμαντικής αντιμετώπισης της σύγχρονης ποικιλόμορφης πλάνης.

 

 

Μετά τις πρωινές εισηγήσεις, το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας συνεχίστηκε με τις δύο απογευματινές εισηγήσεις.

 

 

Η απογευματινή συνεδρία έλαβε χώρα υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Ανδρέας Γκατζέλης, Πρόεδρος του Πνευματικού Συμβουλίου της Π.Ε.Γ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ορθή και εσφαλμένη χρήση της Αγίας Γραφής στον αντιαιρετικό αγώνα». Ο ομιλητής τόνισε ότι: «Η χρήση της Αγίας Γραφής στον διάλογο με τους πεπλανημένους αδερφούς μας, προϋποθέτει άριστη γνώση της Ορθόδοξης ερμηνείας του κειμένου της. Στην Ορθόδοξη ερμηνεία περιλαμβάνεται κυρίως η Αγιοπατερική κατανόηση του κειμένου. Μόνο μέσα στην Εκκλησία μπορεί κανείς να ζήσει την Αγία Γραφή στην πληρότητά της. Ο τρόπος που η Εκκλησία ερμηνεύει την Αγία Γραφή είναι η μόνη ορθή κατανόηση του περιεχομένου της. Εκτός Εκκλησίας η Αγία Γραφή κατανοείται εσφαλμένα και αποπροσανατολίζει την καρδιά του ανθρώπου από την προς τον Χριστό αγάπη».

 

 

Ο τελευταίος ομιλητής, κ. Λάμπρος Σκόντζος, θεολόγος, ανέπτυξε το θέμα: «Νεοπαγανιστικές παραχαράξεις των αγιογραφικών κειμένων». Ο εισηγητής ανέφερε ότι: «Σε πολλές νεοπαγανιστικές ομάδες γίνεται απόπειρα παραχάραξης, παρερμηνείας και νόθευσης των Αγίων Γραφών. Αυτές οι παραχαράξεις πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για περισσότερη ποιμαντική μέριμνα στον αντιαιρετικό αγώνα της Εκκλησίας μας για την περιφρούρηση του Ορθοδόξου πληρώματος».

Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση επί των εισηγήσεων.

Η απογευματινή συνεδρία ολοκληρώθηκε με τις παρεμβάσεις των Εντεταλμένων των Ιερών Μητροπόλεων.

 

 

Το πρόγραμμα της 3ης και τελευταίας ημέρας:

Πέμπτη 20.10.2022

08.00 Πρόγευμα

09.30 Γενική συζήτηση επί των Πορισμάτων

11.00 Διάλειμμα

11.30 Έγκριση Πορισμάτων – Ανακοινωθέν

13.00 Γεύμα

Αναχώρηση

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πύργος: Το ope.gr στην έναρξη της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για τις αιρέσεις (ΦΩΤΟ)

Αποστολή, Πύργος: Δεύτερη ημέρα εργασιών της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για τις αιρέσεις (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων