14/05/2023 14/05/2023 Λόγω της αθρόας προσέλευσης των προσκυνητών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αιτήθηκε προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους την ολιγοήμερη παράταση της παραμονής της Ιεράς Εικόνος του «Άξιον Εστί». Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αποφάσισε και ενέκρινε την παράταση της παραμονής της Ιεράς Εικόνος...
14 Μαΐου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2023 - 14:43

Παράταση παραμονής της Ιεράς Εικόνος του «Άξιον Εστί» στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών

Διαδώστε:
Παράταση παραμονής της Ιεράς Εικόνος του «Άξιον Εστί» στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών

Λόγω της αθρόας προσέλευσης των προσκυνητών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αιτήθηκε προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους την ολιγοήμερη παράταση της παραμονής της Ιεράς Εικόνος του «Άξιον Εστί».

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αποφάσισε και ενέκρινε την παράταση της παραμονής της Ιεράς Εικόνος μέχρι και την Τετάρτη 17 Μαΐου το πρωί.

Από τις πρωινές ώρες έως και τα μεσάνυχτα ο Μητροπολιτικός Ναός πλημυρίζει από ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι υπομονετικά και με ευλάβεια στέκονται στην ουρά, για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα την οποία κόμισε από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, μαζί με αντιπροσωπεία αγιορειτών πατέρων της Ιεράς Κοινότητας.

Καθημερινά καταφθάνουν στην Αθήνα λεωφορεία με προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ ενορίες, με την ευλογία των κατά τόπους Μητροπολιτών, διοργανώνουν προσκυνηματικές εξορμήσεις στη Μητρόπολη Αθηνών για να μπορέσουν οι πιστοί που το επιθυμούν να μετάσχουν σε αυτή την πνευματική χαρά.

Όλοι ακουμπούν στην Εικόνα της Παναγίας για να εναποθέσουν τον πόνο τους, την χαρά τους, την ελπίδα τους, για να πάρουν κουράγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων