24/05/2021 24/05/2021 Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση από το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας (στη σειρά Μελέτες, αριθ. 19) του βιβλίου/διδακτορικής διατριβής του Κυριάκου Καλαιτζίδη  «Κοσμική Μουσική στη χειρόγραφη παράδοση της Ψαλτικής Τέχνης  (ιε´- ιθ´ αι.)» και με την οργανωτική και τεχνική υποστήριξη του Τομέα Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση- παρουσίαση την...
24 Μαΐου, 2021 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 15:59

Παρουσίαση: «Κοσμική Μουσική στη χειρόγραφη παράδοση της Ψαλτικής Τέχνης»

Διαδώστε:
Παρουσίαση: «Κοσμική Μουσική στη χειρόγραφη παράδοση της Ψαλτικής Τέχνης»

Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση από το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας (στη σειρά Μελέτες, αριθ. 19) του βιβλίου/διδακτορικής διατριβής του Κυριάκου Καλαιτζίδη  «Κοσμική Μουσική στη χειρόγραφη παράδοση της Ψαλτικής Τέχνης  (ιε´- ιθ´ αι.)» και με την οργανωτική και τεχνική υποστήριξη του Τομέα Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση- παρουσίαση την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, ώρα 8 μ.μ.

Θα ομιλήσουν: ο Κυριάκος Καλαιτζίδης, αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Θωμάς Αποστολόπουλος, αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, ενώ θα χαιρετίσουν ο Κωνσταντίνος Χαριλ. Καραγκούνης, αναπλ. Καθηγητής της Α.Ε.Α. Αθηνών, Διευθυντής του Τομέα Ψαλτικής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, και ο Αχιλλεύς Χαλδαιάκης, Καθηγητής – Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Γραμματεύς του ΙΒΜ.

Η διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση, θα πραγματοποιηθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας:

https://zoom.us/j/97118450914

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων