26/08/2021 26/08/2021 Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του  ope.gr και του Δημήτρη Στρουμπάκου αναφορικά με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, στους οποίους καταλογίστηκε απειθαρχία την περίοδο του Πάσχα ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών. Όπως γράψαμε...
26 Αυγούστου, 2021 - 16:32

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ope.gr για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας

Διαδώστε:
Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ope.gr για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του  ope.gr και του Δημήτρη Στρουμπάκου αναφορικά με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, στους οποίους καταλογίστηκε απειθαρχία την περίοδο του Πάσχα ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών.

Όπως γράψαμε νωρίτερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε, στη σημερινή της συνεδρίαση, να παραπέμψει τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες σε εκκλησιαστικούς ανακριτές, για να εξετάσουν περαιτέρω το ζήτημα ως προς τη στάση που τήρησαν σχετικά με το ωράριο τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα. Συγκεκριμένα, οι Σεβασμιώτατοι παραπέμπονται στο Πρωτοβάθμιο δια Αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο.

Ως εκκλησιαστικοί ανακριτές ορίστηκαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το κεντρικό μας θέμα εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων