11/10/2021 11/10/2021 Πολλά συγχαρητήρια και ευχετήρια μηνύματα δέχθηκαν αυτές τις ημέρες οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες Λαγκαδά κ. Πλάτων, Καστορίας κ. Καλλίνικος και Περιστερίου κ. Γρηγόριος, μετά την εκλογή τους κατά την διάρκεια των τακτικών εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021. Μεταξύ άλλων, το Τμήμα Θεολογίας και η Κοσμητεία της...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 22:27

Πολλά συγχαρητήρια και ευχές δέχθηκαν οι νέοι Μητροπολίτες

Διαδώστε:
Πολλά συγχαρητήρια και ευχές δέχθηκαν οι νέοι Μητροπολίτες

Πολλά συγχαρητήρια και ευχετήρια μηνύματα δέχθηκαν αυτές τις ημέρες οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες Λαγκαδά κ. Πλάτων, Καστορίας κ. Καλλίνικος και Περιστερίου κ. Γρηγόριος, μετά την εκλογή τους κατά την διάρκεια των τακτικών εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.

Μεταξύ άλλων, το Τμήμα Θεολογίας και η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και εκπρόσωποι από τον πολιτικό κόσμο και την τοπική αυτοδιοίκηση, έσπευσαν να συγχαρούν τους νέους Μητροπολίτες για την εκλογή τους και να εκφράσουν ευχές για κάθε επιτυχία στο ποιμαντικό έργο που αναλαμβάνουν.

 

Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής και το Τμήμα Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου

Η Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών χαίρει και καυχάται για την ανάρρηση ενός εκλεκτού μέλους Δ.Ε.Π. αυτής, του Καθηγητή του Κανονικού Δικαίου Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Παπαθωμά στο θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

«Συγχαίροντας από καρδιάς τον αγαπητό συνάδελφο και νέο Μητροπολίτη, ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στο ευθυνοφόρο έργο του», καταλήγει η ανακοίνωση της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής. Τον εψηφισμένο Μητροπολίτη είχε συγχαρεί και το Τμήμα Θεολογίας με το οποίο του ευχήθηκε παράλληλα υγεία και δύναμη στο πολυσχιδές ποιμαντικό του έργο.

 

Ο Δήμος Λαγκαδά καλωσορίζει τον νέο Μητροπολίτη

Τον νέο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα καλωσόρισε ο ομώνυμος Δήμος σε σχετική ανακοίνωση, όπου εύχεται και υπόσχεται αγαθή, αρραγή και επωφελή συνεργασία, για το συμφέρον των πολιτών. «Του ευχόμαστε μακροχρόνια, θεοφιλή και λαοφιλή ποιμαντορία στην Ιερά Μητρόπολη μας», αναφέρει στο δελτίου τύπου που εξέδωσε ο δήμος Λαγκαδά.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λαγκαδά:

Στην Ιερά Μονή Πεντέλης συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εξέλεξε τον Θεοφιλέστατο Πλάτωνα Κρικρή εις διαδοχή του Μακαριστού και Αγαπητού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Ως Δημοτική Αρχή, υπερασπιζόμενοι το καλό συμφέρον των συνδημοτών μας, αποδεχόμαστε, συγχαίρουμε και υποσχόμαστε, καλωσορίζοντας το νέο Ποιμενάρχη μας, αγαθή, αρραγή και επωφελή συνεργασία.

Του ευχόμαστε μακροχρόνια, θεοφιλή και λαοφιλή ποιμαντορία στην Ιερά Μητρόπολη μας.

 

Συγχαρητήρια και ευχές βουλευτών και δημάρχου στον νέο Μητροπολίτη Καστορίας

Στην εκλογή του Αρχιμανδρίτη, Καλλινίκου Γεωργάτου, για την πλήρωση της θέσης του Μητροπολίτη Καστορίας, που είχε χηρέψει μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Σεραφείμ, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ., Γιάννης Αντωνιάδης.

Όπως αναφέρει «η εκλογή του είναι επιστέγασμα πνευματικών προσπαθειών και αγώνων πολλών ετών, για την ορθόδοξη πίστη και την εκκλησία. Εύχομαι από καρδιάς στον νέο μητροπολίτη, υγεία, μακροημέρευση και καλή επιτυχία στο ποιμαντορικό του έργο. Είμαι βέβαιος ότι ο Σεβασμιότατος με εφόδια την μεγάλη πνευματική του επάρκεια, την αφοσίωση στην εκκλησία και την διοικητική του εμπειρία θα συμβάλει στην πνευματική και ποιμαντική ανάταση της Μητρόπολης Καστοριάς».

 

Ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης

 

Επίσης, συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή του εψηφισμένου Μητροπολιτή Καστορίας κ. Καλλινίκου εξέδωσε ο βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή «ο μεγαλοδύναμος Θεός να χαρίζει υγεία στο νέο μας Ποιμενάρχη».

Αναλυτικά, το μήνυμα του αναφέρει τα εξής:

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε ως νέο Μητροπολίτη μας τον κ. Καλλίνικο,

Σεβασμιώτατε,

Σας συγχαίρω για την ΑΞΙΑ εκλογή σας. Σας περιμένουμε για να σας καλωσορίσουμε και να σας ενθρονίσουμε ως Πνευματικό μας Ηγέτη στην ιστορική-βυζαντινή Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Στην Επισκοπή που υπηρέτησαν και τίμησαν οι προκάτοχοί σας, όπως ο Εθνομάρτυρας Γερμανός Καραβαγγέλης με τελευταίο τον Κυρό Σεραφείμ. Εύχομαι ο μεγαλοδύναμος Θεός να χαρίζει υγεία στο νέο μας Ποιμενάρχη.

 

Ο βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας

 

Συνάντηση με τον νέο Μητροπολίτη Καστοριάς, Καλλίνικο Γεωργάτο, είχε αμέσως μετά την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη θερμά τον νέο Ιεράρχη της Καστοριάς, ευχόμενος καλή επιτυχία στο ποιμαντικό έργο του ως επικεφαλής της τοπικής εκκλησίας, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Καστοριάς θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθειά του.

«Είμαι βέβαιος ότι, με τη βοήθεια του Θεού, ο νέος μας Μητροπολίτης θα συνεχίσει επάξια το θεάρεστο έργο του προκατόχου του και Ποιμενάρχη μας Μακαριστού Σεραφείμ, ο οποίος αδόκητα έφυγε από τη ζωή. Το πλούσιο βιογραφικό του, η εκκλησιαστική δράση του, αλλά και η επιστημονική του κατάρτιση είναι, άλλωστε, εχέγγυα ότι θα φέρει σε πέρας τα δύσκολα καθήκοντά που αναλαμβάνει», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κορεντσίδης.

 

 

Επίσης, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, παρέστη στην χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

«Λαμπρή ημέρα για την Καστοριά η σημερινή, με την Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη μας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Σεβασμιότατε, οι πολίτες της Καστοριάς σε αναμένουμε να σε καλωσορίσουμε στην ακριτική μας περιοχή!», ανέφερε σε σχετική ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

 

 

 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων