28/03/2020 28/03/2020 Σε κλίμα κατάνυξης αλλά και έκδηλης συγκίνησης τελέσθηκε χθες σε όλη τη χώρα η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Σε άδειους ναούς αλλά με ψυχές γεμάτες πίστη αφού τώρα είναι περισσότερο από ποτέ η ώρα της προσευχής. Στη Νέα Ιωνία Στον Ιερό ναό Αγ. Ευσταθίου Περισσού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και...
28 Μαρτίου, 2020 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2020 - 11:07

Σε άδειους ναούς αλλά με ψυχές γεμάτες πίστη τελέσθηκε η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών

Διαδώστε:
Σε άδειους ναούς αλλά με ψυχές γεμάτες πίστη τελέσθηκε η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών

Σε κλίμα κατάνυξης αλλά και έκδηλης συγκίνησης τελέσθηκε χθες σε όλη τη χώρα η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Σε άδειους ναούς αλλά με ψυχές γεμάτες πίστη αφού τώρα είναι περισσότερο από ποτέ η ώρα της προσευχής.

Στη Νέα Ιωνία

Στον Ιερό ναό Αγ. Ευσταθίου Περισσού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ απευθύνθηκε μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας στον πιστό λαό και βασιζόμενος στον στίχο: «Φωτοδόχον λαμπάδα τοῖς ἐν σκότει φανεῖσαν, ὁρῶμεν τήν ἁγίαν Παρθένον», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προσευχόμαστε όλοι μας από τα σπίτια μας στον Κύριό μας για να λάβουμε δύναμη και να ενισχυθούμε σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που βιώνουμε. Προσευχόμαστε στην Κυρία των Αγγέλων να φωτίσει το σκοτάδι που έχει καλύψει τις ψυχές μας, όπως φώτισε την οικουμένη ολόκληρη και όπως χάρισε το Φως σε κάθε ψυχή με την γέννηση του Υιού Της».

 

Στο Βόλο

Αντίστοιχα, ίδια ήταν η ατμόσφαιρα στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, κατά την  Δ’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

 

Στην Αλεξανδρούπολη

Η Ακολουθία της Δ’ Στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης, κατά το Εσπέρας της 27ης Μαρτίου 2020, εψάλλη κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επίκαιρων αυστηρών μέτρων σε όλη την ελληνική επικράτεια λόγω της εξαπλώσεως του ιού του κοροναϊού, με απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας.

 

 

“Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε” στον Άγιο Δημήτριο Ναυπάκτου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δ΄ Χαιρετισμοί 27 Μαρτίου 2020, Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου, Ναύπακτος, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. Ιεροθέου.

Video: Δημήτρης Ιωάννου

 

 

  Φώτο: Χρήστος Μπόνης 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων