19/10/2023 19/10/2023 Στην υλοποίηση της απόφασής της να διανείμει το ποσό των 300.000 ευρώ προς τις Ιερές Μητροπόλεις οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες προχωρά η Εκκλησία της Ελλάδος. Το Συνοδικό Μέλος που έχει αναλάβει την αποστολή αυτή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, προκειμένου να προσφέρει την οικονομική βοήθεια...
19 Οκτωβρίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2023 - 14:37

Σε τροχιά υλοποίησης η απόφαση της ΔΙΣ για τη διανομή βοήθειας στις πληγείσες Μητροπόλεις – 75.000 € στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Διαδώστε:
Σε τροχιά υλοποίησης η απόφαση της ΔΙΣ για τη διανομή βοήθειας στις πληγείσες Μητροπόλεις –  75.000 € στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Στην υλοποίηση της απόφασής της να διανείμει το ποσό των 300.000 ευρώ προς τις Ιερές Μητροπόλεις οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες προχωρά η Εκκλησία της Ελλάδος.

Το Συνοδικό Μέλος που έχει αναλάβει την αποστολή αυτή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, προκειμένου να προσφέρει την οικονομική βοήθεια της Ιεράς Συνόδου.

Το ποσό των 75.000 στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων εξέφρασε την ολόθυμη συμπαράσταση και βαθιά συμπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών του Σώματος της Ιεράς Συνόδου προς τον Ποιμενάρχη καθότι, όπως είναι πλέον γνωστό σε όλους, το μεγαλύτερο μέρος της Μητροπολιτικής Περιφερείας επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Παράλληλα, του γνωστοποίησε την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την άμεση χορήγηση προς την τοπική Εκκλησία του χρηματικού ποσού των 75.000 €, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη. Το ποσό αυτό προέρχεται από τη δισκοφορία της 14ης Σεπτεμβρίου, όσο και από αυτοπροαίρετες προσφορές λοιπών Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Θα διατεθεί για τις ανάγκες του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου αρμοδίως και με κάθε λεπτομέρεια για την επικρατούσα κατάσταση, καθώς επίσης για τις ενέργειες της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό την πολλαπλή στήριξη και ανακούφιση -ει δυνατόν- όλων των πληγέντων αδελφών μας. “Το προσφερόμενο ποσό θα διαχειρισθεί με κάθε διαφάνεια και θα διατεθεί προκειμένου, να καλυφθεί μέρος των εξόδων του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Στο σημείο αυτό οφείλουμε να δώσουμε «λόγο παντί τω αιτούντι», ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα το Γενικό Φιλόπτωχο βρίσκεται κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας αναλαμβάνοντας την σίτιση και την ένδυσή τους, την δωρεάν διάθεση κρεβατιών, στρωμάτων, ειδών κλινοστρωμνής, καθαριστικών παντός τύπου, ειδών διατροφής μακράς διαρκείας, γραφικής ύλης για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς επίσης ενίσχυσε οικονομικά αυτούς, αλλά και μοίρασε ζωοτροφές για την σίτιση των εναπομεινάντων ζώων του θεσσαλικού κάμπου και τέλος ικανή ποσότητα λιπάσματος”, αναφέρεται σε συνέχεια της ενημέρωσης από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος.

Ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ

Πράγματι, από την πρώτη στιγμή της τεράστιας καταστροφής που υπέστη ο Θεσσαλικός κάμπος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος καθημερινά, από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός, στέκεται κοντά στους δοκιμαζόμενους αδελφούς.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Ποιμενάρχης παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα να μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του αλλά και του ιερού κλήρου και των κατοίκων της Ιεράς Μητροπόλεως προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, αξιότιμα Μέλη Αυτής εκφράζοντας «πάλιν καί πολλάκις» την αμέριστη ευγνωμοσύνη του για όλα.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων