29/01/2020 30/01/2020 Στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα με την παρουσία πλήθους κόσμου, τελέσθηκε ο Εσπερινός της μεγάλης Εορτής των Τριών Ιεραρχών προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Κάθε χρόνο την 30ή Ιανουαρίου, εορτάζουμε με κάθε τιμή και με κατάνυξη την εορτή των «Τριών μεγίστων φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος». Τιμούμε Βασίλειο...
29 Ιανουαρίου, 2020 - 19:59
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2020 - 0:01

Στον Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα ο Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα ο Αρχιεπίσκοπος

Στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα με την παρουσία πλήθους κόσμου, τελέσθηκε ο Εσπερινός της μεγάλης Εορτής των Τριών Ιεραρχών προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Κάθε χρόνο την 30ή Ιανουαρίου, εορτάζουμε με κάθε τιμή και με κατάνυξη την εορτή των «Τριών μεγίστων φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος». Τιμούμε Βασίλειο τον Μέγα, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τα χρυσά αυτά στόματα του ελληνικού και χριστιανικού λόγου, τα οποία, όπως ψάλλουμε στο Απολυτίκιό τους, κατάρδευσαν, δηλαδή πότισαν, όλη την Οικουμένη με διδάγματα Θεογνωσίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον βίο και στο έργο των Τριών Ιεραρχών υπογραμμίζοντας την αγάπη τους προς τον άνθρωπο.

Μετά την ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι οι Τρεις Ιεράρχες είναι η ανακεφαλαίωση της διδασκαλίας της Πίστεως μας και υπογράμμισε ότι τα μηνύματα που στέλνουν σήμερα οι Τρεις Ιεράρχες είναι η Ορθοδοξία και η ορθοπραξία. Δηλαδή να αγωνιζόμαστε για την σωστή διδασκαλία της Εκκλησίας και οι πράξεις μας να είναι σύμφωνες με την διδασκαλία του Χριστού.

 

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων