29/11/2021 29/11/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο Προκαθήμενοι συζήτησαν για την πανδημία αλλά και την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στα...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 16:53

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πατριάρχη Ιεροσόλυμων Θεόφιλο

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πατριάρχη Ιεροσόλυμων Θεόφιλο

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο Προκαθήμενοι συζήτησαν για την πανδημία αλλά και την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στα Ιεροσόλυμα και τα Πανάγια προσκυνήματα.

Τον Πατριάρχη συνόδευαν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Γρίβας και συνεργάτες του, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών π. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης π. Ευγένιος Παντζαρίδης και Διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον, που εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρική. Η ανησυχία για την εξάπλωση του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον έχει γεμίσει με ανησυχία το κράτος του Ισραήλ ενώ την ίδια ώρα η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα απομονώνει και πάλι τους Αγίους Τόπους από τους προσκυνητές ενόψει των Χριστουγέννων μιας και κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί αυτή η νέα απειλή.

Την ίδια ώρα με εγκύκλιό του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος απευθυνόμενος προς τους Ιερείς, και όσους διακονούν τα Ιερά Προσκυνήματα αναφέρεται στους εορτασμούς των Χριστουγέννων σημειώνοντας ότι πρέπει να τελεσθούν κατά την εκκλησιαστική παράδοση και τάξη. Με την εγκύκλιο αυτή προτρέπει τους Ιερείς στις 25 Δεκεμβρίου με το νέο ημερολόγιο δηλαδή 12 Δεκεμβρίου με το παλαιό να ανοίξουν τους Ναούς και να ψάλουν την Ακολουθία του Αγίου Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος, Καταβασίες και άλλους προεορτίους ύμνους των Χριστουγέννων και όχι την Ακολουθία των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Χρήστος Μπόνης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων