09/10/2022 10/10/2022 Στον απόηχο της συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μίας εκ των σημαντικότερων των τελευταίων ετών, συνεδριάζει από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Της Δέσποινας Σωτηρίου  Την Παρασκευή μετά από έκτακτη ολιγόλεπτη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της 166ης Συνοδικής Περιόδου,...
09 Οκτωβρίου, 2022 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2022 - 4:00

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΔΙΣ στον απόηχο της Ιεραρχίας

Διαδώστε:
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΔΙΣ στον απόηχο της Ιεραρχίας

Στον απόηχο της συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μίας εκ των σημαντικότερων των τελευταίων ετών, συνεδριάζει από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Της Δέσποινας Σωτηρίου 

Την Παρασκευή μετά από έκτακτη ολιγόλεπτη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, της 166ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, έγινα κάποιες τοποθετήσεις.

Συγκεκριμένα:

α. Στην θέση του Α’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου, ο μέχρι πρότινος Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεραπίων Μιχαλάκης.

β. Στην θέση του Β’ Γραμματέως – Πρακτικογράφου, ο μέχρι πρότινος Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιωάννης Καραμούζης.

Οι αλλαγές αυτές έγιναν μετά την εκλογή του μέχρι πρότινος Α’ Γραμματέα, Αρχιμανδρίτη Δωροθέου Πάπαρη, σε Μητροπολίτη Δράμας.

Η σύνθεση της ΔΙΣ της 166ης Συνοδικής Περιόδου,

Πρόεδρος:

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Μέλη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:

Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος

Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος

Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος

Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος

Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος

Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Μάνης κ. Χρυσόστομος

Φθιώτιδος κ. Συμεών

Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος

Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος

Περιστερίου κ. Γρηγόριος

Αρχιγραμματεύς:

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος

Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών

Τα μηνύματα της Ιεραρχίας

Η τελευταία ημέρα της Ιεραρχίας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ήταν από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών. Το Ανώτατο Διοικητικό Όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος απέδειξε για άλλη μια φορά ότι στέκεται δίπλα στον Ελληνικό λαό και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση εθνικών θεμάτων και κοινωνικών προβλημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία. Σύσσωμη η Ιεραρχία εξέφρασε την κραυγή αγωνίας της “για τις επικείμενες εξελίξεις και τα θύματα κηρυγμένων και ακηρύκτων πολέμων”, όπως ανεφέρθη χαρακτηριστικά στο ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών.

Το Ανώτατο Διοικητικό Όργανο της Εκκλησία, επαναδιατύπωσε και διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στην Ελληνική Κοινωνία, λέγοντας ότι «ως στοργική μητέρα αόκνων θα διαχειριστεί τα προβλήματα με ψυχραιμία, νηφαλιότητας, και κυρίως με σεβασμό και ευθύνη προς το ανθρώπινο πρόσωπο».

«…καλούμε πατρικώς τον ευσεβή Λαό μας σε προσευχή προς τον Άρχοντα της Ειρήνης, τον Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος των δυσκολιών και εν τέλει να παραμείνουμε ακέραιοι και ειρηνικοί».

Διαβάστε επίσης: 

Ιεραρχία 2022: Στην πρώτη γραμμή η Εκκλησία για τουρκική προκλητικότητα, γυναικοκτονίες, φτώχεια (βιντεο/φωτο)

Η Εκκλησία της Ελλάδος ενώνει τη φωνή της με τον Ελληνικό Λαό απέναντι στην Τουρκία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων