10/07/2019 10/07/2019 Πραγματοποιήθηκε, κατά την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, η Τελετή Λήξης των εργασιών του 9ου Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών, αφιερωμένη στη μνήμη της Ρουθ Μακρίδη, με θέμα: “Τα δίκτυα στο Βυζάντιο”. ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”                     Η Τελετή...
10 Ιουλίου, 2019 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2019 - 20:45

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Τελετή Λήξης εργασιών του 9ου Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών

Διαδώστε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Τελετή Λήξης εργασιών του 9ου Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών

Πραγματοποιήθηκε, κατά την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, η Τελετή Λήξης των εργασιών του 9ου Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών, αφιερωμένη στη μνήμη της Ρουθ Μακρίδη, με θέμα: “Τα δίκτυα στο Βυζάντιο”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Τελετή Λήξης του Θερινού Πανεπιστημίου στο Αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει στην πράξη το Δίκτυο Βυζαντινών Πόλεων.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράφονται τα πρώτα Μνημόνια Συνεργασίας της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τις Ιερές Μητροπόλεις Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης / Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας / Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου / Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας / Καστορίας / Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος / Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης / Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως / Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς / Σερβίων & Κοζάνης / Σερρών & Νιγρίτης / Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.

Οι πρόσφατες Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές και οι αλλαγές που αυτές επέφεραν στο σκηνικό των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταθέτουν ελαφρώς χρονικά την Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας και με τους εκπροσώπους Δημοτικών και Περιφερειακών Κοινοτήτων, που στην παρούσα φάση εκφράζονται μόνο μέσω των εκπροσώπων των τοπικών εκκλησιών.

Το εν λόγω έργο γίνεται σε συνδιοργάνωση με Κέντρο Κοινωνικών Σπουδών και Θρησκείας της Ανωτάτης Σχολής Κοινωνικών Επιστημών των Παρισίων (CESOR), το Εργαστήριο για θέματα Θρησκειών και Κοινωνιών στον κόσμο της Μεσογείου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (LABEX), το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση του Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών γίνεται με την υποστήριξη και χορηγική ενίσχυση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Καβάλας & Θάσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων