23/02/2019 23/02/2019 Την παραίτηση του ασθενούς Μητροπολίτου Περιστερίου κ Χρυσοστόμου, φαίνεται να ζήτησε σήμερα το πρωί (Σάββατο 23/2/2019), σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος.  Την παραίτηση του Ιεράρχη  όπως λένε οι πληροφορίες  έλαβε τελικά μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος ο Μακαριώτατος στην κατοικία του Σεβασμιωτάτου στο μητροπολιτικό Μέγαρο . Η...
23 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2019 - 18:11

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Περιστερίου (πληροφορίες για παραίτηση)

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Περιστερίου (πληροφορίες για παραίτηση)

Την παραίτηση του ασθενούς Μητροπολίτου Περιστερίου κ Χρυσοστόμου, φαίνεται να ζήτησε σήμερα το πρωί (Σάββατο 23/2/2019), σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος.

 Την παραίτηση του Ιεράρχη  όπως λένε οι πληροφορίες  έλαβε τελικά μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος ο Μακαριώτατος στην κατοικία του Σεβασμιωτάτου στο μητροπολιτικό Μέγαρο . Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του ενδιαφέροντος του Αρχιεπισκόπου για την υγεία του ασθενούντα Ιεράρχη όπου και σύμφωνα με πληροφορίες ετέθη και το θέμα της αποχώρησης από τα καθήκοντά του.

Όπως είναι γνωστό ο Μητροπολίτης Περιστερίου είναι αρκετό καιρό ασθενής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του αλλά παρόλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος, δεν ήθελε ως τώρα να τον πιέσει σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία.

Μάλιστα λόγω της ευαίσθητης  κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Μητροπολίτης, ο Αρχιεπίσκοπος απέφευγε να στείλει επιτροπή παρόλο που του το είχαν ζητήσει οι Ιεράρχες και στην ΔΙΣ.

Στην περασμένη μάλιστα ΔΙΣ του μηνός Ιανουαρίου όταν τέθηκε το θέμα να σταλεί επιτροπή στον Μητροπολίτη Περιστερίου, ο Αρχειπίσκοπος έκλεισε τη συνεδρία αμέσως με το “Διευχών”.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Περιστερίου κράτησε αρκετή ώρα και αναχωρόντας από την κατοικία του Μητροπολίτη δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά για το αν τελικά έφυγε με την προφορική παραίτηση.

Αυτό που ίσως ενίσχυσε την άποψη του Μακαριωτάτου  στο να μην στείλει επιτροπή τόσο καιρό  είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έκανε με συγκεκριμμένο Ιεράρχη λίγο μετά τις γιορτές των Φώτων.

Με την παραίτηση που θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, η Ιεραρχία έχει άλλο ένα μέτωπο ανοικτό μαζί με αυτό της θέσης στη Μητρόπολη Γλυφάδας και στη Μητρόπολη Σιατίστης.

Πάντως άλλες πληροφορίες θέλουν την επίσκεψη αυτή του Αρχιεπισκόπου να είναι καθαρά επίσκεωη ενδιαφέροντος και όχι με σκοπό την παραίτηση κάτι το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων