19/12/2023 19/12/2023 Εκοιμήθη σε ηλικία 87 ετών σήμερα τα ξημερώματα ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κυρός Αλέξανδρος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, Τοποτηρητής της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου θα ψαλεί την Πέμπτη 21...
19 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2023 - 12:09

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Μαντινείας – Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Σπάρτης

Διαδώστε:
Την Πέμπτη στις 11 το πρωί η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Μαντινείας – Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Σπάρτης

Εκοιμήθη σε ηλικία 87 ετών σήμερα τα ξημερώματα ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κυρός Αλέξανδρος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, Τοποτηρητής της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 11 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου:

“Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση ανήγγειλε την προς Κύριον εκδημία του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κυρός Αλέξανδρος (Παπαδόπουλος) γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Πάπαρης Αρκαδίας.

Μετά την αποφοίτησή του από την Εκκλησιαστική Σχολή Κορίνθου σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάσθηκε ως Θεολόγος της Μέσης Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Μετά τη μοναχική κουρά του, χειροτονήθηκε Διάκονος το 1968 και Πρεσβύτερος το 1969 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεόκλητο Β΄ (Φιλιππαίο) και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Από το 1976 χρημάτισε Γραμματεύς των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Τον Μάιο του 1984 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ενώ τον Ιανουάριο του 1995 κατεστάθη στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Το 2017 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ορθόδοξη Θεολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 11 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος”.

39 χρόνια Αρχιερωσύνης

Όπως έγραψε το ope.gr από το πρωί ο μακαριστός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάλιστα, την τρέχουσα περίοδο ήταν μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου.

Η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να παραδώσει το πνεύμα του στον Κύριο μετά από 28 χρόνια Ποιμαντορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και συνολικά 39 χρόνων Αρχιερωσύνης καθώς το 1984 είχε εκλεγεί Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Διαβάστε επίσης: 

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος

Η Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών για την εκδημία του Μητροπολίτη Μαντινείας

Κώστας Βλάσης: Η Αρκαδία μας θρηνεί για τον φωτισμένο της Ιεράρχη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων