14/04/2021 14/04/2021 Αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς της Κυβέρνησης και Δημάρχους είχε από το πρωί, σήμερα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, που υποδέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής τον Βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Καιρίδη, τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο και τους Δημάρχους της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου και του Δήμου Υμηττού-Δάφνης....
14 Απριλίου, 2021 - 16:16

Χριστιανική Ευρώπη και Θράκη στις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου

Διαδώστε:
Χριστιανική Ευρώπη και Θράκη στις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς της Κυβέρνησης και Δημάρχους είχε από το πρωί, σήμερα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, που υποδέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής τον Βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Καιρίδη, τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο και τους Δημάρχους της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου και του Δήμου Υμηττού-Δάφνης.

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών ο Μακαριώτατος μίλησε για τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης -γενικά και σε σχέση με το προσφυγικό, την ορθοδοξία που αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο αυτού του κόσμου, αλλά και το ρόλο που πρέπει να παίξει η Εκκλησία της Ελλάδος στη διατήρηση της χριστιανικής ταυτότητας της ηπείρου μας.

«Πρόκειται για μία διαδικασία ανοιχτή σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες στην οποία θα συζητήσουμε σε ποια Ευρώπη θέλουμε να μείνουμε και ποια Ευρώπη επιθυμούμε να έχουν τα παιδιά μας» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης και σημείωσε ότι «η Ευρώπη έχει βαθιές ρίζες ελληνικές, αλλά πρωτίστως χριστιανικές και θέλουμε σε αυτόν τον διευρυμένο διάλογο η Εκκλησία της Ελλάδος να παίξει έναν ρόλο και να ακουστεί η φωνή της, να στείλει το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης και του χριστιανικού πολιτισμού και στους υπόλοιπους ευρωπαίους, γιατί η ταυτότητα της Ευρώπης είναι μία και δεν αλλάζει και αυτήν την ταυτότητα θέλουμε να την υπερασπίσουμε και να την εξελίξουμε».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι το θέμα ήταν ουσιαστικό και ότι χρειαζόμαστε την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που θα πει ότι δεν την χρειαζόμαστε, αλλά ποια Ευρώπη θέλουμε για τα χρόνια που έρχονται;». «Η Ορθοδοξία είναι ανοιχτή προς τον κάθε άνθρωπο, κάθε φορέα, κάθε λαό και προς κάθε κατεύθυνση, διότι την ενδιαφέρει το κάθε ανθρώπινο πρόσωπο. Σε μία τέτοια προσπάθεια νομίζω η Ιεραρχία, με μεγάλη ευχαρίστηση, θα θελήσει να λάβει μέρος και να συνεργαστεί, γι’ αυτό ζήτησα στον κ. Βαρβιτσιώτη να γίνει μία πρόταση και η ΔΙΣ θα ορίσει μία αντιπροσωπεία, που θα συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Το μεσημέρι ήταν η σειρά του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Ο κ. Συρίγος θέλησε να συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψη που είχε στην Θράκη.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για τη συνάντηση αυτήν και για την καλή συνεργασία που έχει με τον υφυπουργό.

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα και ο Βουλευτής της Ν.Δ., Δημήτρης Καιρίδης, που είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα, ενώ κατά την αποχώρησή του ο κ. Καιρίδης δεν έκανε κάποια δήλωση.

Η πρόσκληση στο Μεσολόγγι

Μια πολύ ωραία και ουσιαστική πρόσκληση έλαβε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και μάλιστα δια ζώσης. Ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο και τον κάλεσε να παραβρεθεί στις εορτές Εξόδου της Πόλεως. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Πόλεως του Μεσολογγίου στην Ελληνική Επανάσταση και εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος την Κυριακή των Βαΐων στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Νωρίτερα τον Αρχιεπίσκοπο είχε επισκεφθεί και ο Δήμαρχος Υμηττού – Δάφνης, Αναστάσιος Μπινίσκος.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων