02/12/2021 02/12/2021 Να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ιερέων και των εργαζομένων στους ναούς πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις Έξι”, σε συνομιλία την οποία είχαν χθες. «Θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το...
02 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2021 - 10:55

Υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο ο Μητροπολίτης Δωδώνης

Διαδώστε:
Υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο ο Μητροπολίτης Δωδώνης

Να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των ιερέων και των εργαζομένων στους ναούς πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Από τις Έξι”, σε συνομιλία την οποία είχαν χθες.

«Θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το κράτος ή από ΝΠΔΔ υποχρεωτικά να εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό και δεν είχε κάνει το εμβόλιο, λέγοντας πως ήταν λανθασμένη η απόφασή του να μην εμβολιαστεί, σημειώνοντας πως ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν διέθεταν τον κοινό νου. “Είναι δυνατόν να βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω σου και εσύ να μη δίνεις το παράδειγμα της σωτηρίας;” διερωτήθηκε.

Αναφορικά με τα μέτρα στους ναούς, επεσήμανε ότι η Εκκλησία είναι υπέρ των μέτρων αλλά δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει τους ελέγχους, ούτε η Πολιτεία μπορεί να βάλει χωροφύλακα ή προσωπικό για να ελέγχει τους πιστούς που εισέρχονται στους ναούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων