02/12/2021 02/12/2021 Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα που πέρασε στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου εισήχθη χθες με χαμηλό οξυγόνο. Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Ορθοδοξία ope.gr ήταν πολύ δύσκολη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο της περιοχής αφού είχε χαθεί...
02 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2021 - 11:53

Διασωληνώθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Διαδώστε:
Διασωληνώθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα που πέρασε στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου εισήχθη χθες με χαμηλό οξυγόνο.

Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Ορθοδοξία ope.gr ήταν πολύ δύσκολη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο της περιοχής αφού είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος από τις 21 Νοεμβρίου που είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό και παρέμενε στο σπίτι, παρά τις προσπάθιες των συνεργατών του στη Μητρόπολη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο εγκαίρως.

“Μαραθώνια νύχτα περάσαμε” λένε οι δικοί του άνθρωποι στο πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr)

Ο Σεβασμιώτατος έφυγε διασωληνωμένος για τον Ευαγγελισμό τα ξημερώματα της Πέμπτης διότι οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του είναι πολύ δύσκολη.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας δεν έχει εμβολιαστική κάλυψη ενώ ήδη ο οργανισμός του είναι αρκετά επιβαρυμένος αφού έχει υποκείμενα νοσήματα.

Να σημειώσουμε ότι όλο αυτό το διάστημα έμενε στο σπίτι του με την φροντίδα μόνο συγγενικών του προσώπων και τις τηλεφωνικές συμβουλές γιατρού από το Βόλο αλλά και μιας 25χρονης νοσοκόμας εγγονής του αδελφού του η οποία τον φρόντιζε αφού οι συγγενείς του θεωρούσαν ότι έπρεπε να παραμείνει στο σπίτι του σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ope.gr.

Μητρόπολη Αιτωλίας: Προσευχηθείτε για τον Επίσκοπό μας

Να συνεχίσουν να προσεύχονται για την ταχεία ανάρρωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά καλεί κλήρο και λαό η Ιερά Μητρόπολη η οποία, με σημερινή της ανακοίνωση, τοποθετήθηκε για τη μεταφορά του Μητροπολίτη σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

“Σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, η ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Αγρινίου που παρακολουθεί την υγεία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, σε συνεννόηση με το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» των Αθηνών αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιωτάτου, την διασωλήνωση του και την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.

Ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, βρίσκεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις πρώτες πρωινές ώρες και υπό την επίβλεψη των εκεί ιατρών.

Παρακαλούνται οι χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κληρικοί και λαϊκοί, να συνεχίσουν να εύχονται στον Θεό υπέρ της ταχείας αναρρώσεως του Επισκόπου και Πνευματικού μας Πατέρα”.

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο

Στις 5:00 το απόγευμα της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς εισήχθη στο νοσοκομείο Αγρινίου οπού διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr), ο Σεβασμιώτατος αποφάσισε να μπει στο νοσοκομείο αφού το οξυγόνο του είχε συνεχείς αυξομειώσεις. Οι συγγενείς του και το κοντινό του περιβάλλον αλλά κυρίως τα πνευματικά του παιδιά, του συνέστησαν να δεχτεί την βοήθεια των γιατρών προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό μέσα στο νοσοκομείο. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος απέφευγε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ώσπου μετά από επικοινωνία με κοντινά του πρόσωπα πήρε την απόφαση να κάνει εισαγωγή.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ope.gr, αυτές τις ημέρες που βρισκόταν στο σπίτι του, τον φρόντιζε μια νοσηλεύτρια συγγενικό του πρόσωπο, ενώ δεχόταν τις ιατρικές συμβουλές τηλεφωνικώς γνωστού γιατρού από τον Βόλο.

Η χθεσινή επίσημη ενημέρωση από τη Μητρόπολη

Λίγη ώρα αργότερα η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για την υγεία του Σεβασμιωτάτου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρει τα εξής:

«Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και αντιμετωπίζοντας ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού παρέμεινε στην οικία του, υπό την καθοδήγηση των ιατρών του.

Σήμερα το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων