16/04/2023 16/04/2023 Πλήθη πιστών κάθε ηλικίας, συνέρρευσαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία της Αναστάσεως και να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη», τον παιάνα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου και της αμαρτίας. Προεξάρχων της λαμπράς πανηγύρεως ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ο οποίος μετέδωσε το Άγιο Φως...
16 Απριλίου, 2023 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2023 - 12:25

Αναστάσεως Ημέρα στο Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αναστάσεως Ημέρα στο Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθη πιστών κάθε ηλικίας, συνέρρευσαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία της Αναστάσεως και να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη», τον παιάνα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου και της αμαρτίας.

Προεξάρχων της λαμπράς πανηγύρεως ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ο οποίος μετέδωσε το Άγιο Φως και προέστη στη συνέχεια της τελετής της Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, παρουσία του Υπουργού Εμπορίου, του Υφυπουργού Τουρισμού, των Αρχών της περιοχής και του Χριστεπωνύμου πληρώματος, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου κρατώντας αναμμένες λαμπάδες με το Ανέσπερο Φως που πήγασε μέσα από τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο και μεταφέρθηκε στην απανταχού ορθόδοξη Οικουμένη.

Ο Πανιερώτατος ανέγνωσε το Ιερό Ευαγγέλιο και κάτω από τους ήχους των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών ανήγγειλε σε όλους το «Χριστός Ανέστη», με την καθιερωμένη τάξη, ευχόμενος η Αναστάσιμος χαρά να πλημμυρίζει την καρδιά όλων των ανθρώπων με αγάπη και ελπίδα. Στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων