25/03/2021 25/03/2021 Ο απανταχού ελληνισμός εορτάζει και πανηγυρίζει στις 25 Μαρτίου την θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θυμόμαστε δηλαδή την χαρμόσυνη αναγγελία από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι, πρόκειται να κυοφορήσει και θα γεννήσει τον Υιό του Θεού. Η εορτή αυτή είναι η μόνη θεομητορική, τα γεγονότα της οποίας μαρτυρούνται στην Καινή Διαθήκη...
25 Μαρτίου, 2021 - 9:15

Αρχιερατικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού στο Παραλίμνι

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού στο Παραλίμνι

Ο απανταχού ελληνισμός εορτάζει και πανηγυρίζει στις 25 Μαρτίου την θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θυμόμαστε δηλαδή την χαρμόσυνη αναγγελία από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι, πρόκειται να κυοφορήσει και θα γεννήσει τον Υιό του Θεού.

Η εορτή αυτή είναι η μόνη θεομητορική, τα γεγονότα της οποίας μαρτυρούνται στην Καινή Διαθήκη Λκ . 1: 26-38 και ταυτόχρονα στα απόκρυφο ονομαζόμενο «Πρωτευαγγέλιο» του Ιακώβου (2ος αι.μ.Χ.) .

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων