04/04/2021 04/04/2021 Προσκυνήσεως ἡμέρα τοῦ τιμίου Σταυροῦ δεῦτε πρὸς τοῦτον πάντες· τῆς γὰρ Ἐγέρσεως Χριστοῦ, τὰς αὐγὰς φωτοβολῶν, προτίθεται νῦν· Αὐτὸν ἀσπασώμεθα ψυχικῶς ἀγαλλόμενοι. Με κατάνυξη, τελέστηκε σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 4 Απριλίου, ο Όρθρος και η Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου. Σύμφωνα με το τυπικό της ημέρας...
04 Απριλίου, 2021 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2021 - 13:46

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Παραλίμνι

Διαδώστε:
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Παραλίμνι

Προσκυνήσεως ἡμέρα τοῦ τιμίου Σταυροῦ δεῦτε πρὸς τοῦτον πάντες· τῆς γὰρ Ἐγέρσεως Χριστοῦ, τὰς αὐγὰς φωτοβολῶν, προτίθεται νῦν· Αὐτὸν ἀσπασώμεθα ψυχικῶς ἀγαλλόμενοι.

Με κατάνυξη, τελέστηκε σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 4 Απριλίου, ο Όρθρος και η Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου.

Σύμφωνα με το τυπικό της ημέρας στο τέλος της ακολουθίας του Όρθρου και συγκεκριμένα στο «ασματικό» της Δοξολογίας, η οποία πάντοτε ψάλλετε σε ήχο δ΄ ‘Άγια’, ο Τίμιος Σταυρός σε δίσκο ευτρεπισμένο με άνθη και βασιλικό μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στο κέντρο του ναού για προσκύνηση από τους πιστούς.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων