21/11/2023 21/11/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2023, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο πλαισιωμένος από τον...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 17:23
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 17:36

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2023, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεοτόκη Φαίδωνος, προϊστάμενο του Ναού, τον Πρωτοπρεσβύτερο Αγησίλαο Φιλή και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο Κοντάκιο των Εισοδίων της Θεοτόκου, το οποίο αρχίζει με την φράση: «ο καθαρώτατος ναός του Σωτήρος». Αυτός ο χαρακτηρισμός αναφέρεται,βεβαίως, στην Παναγία. Την ονομάζει «ναόν» και μάλιστα «καθαρώτατον»,διότι στην γαστέρα της κατοίκησε ο Θεός. Ο Υιός και Λόγος του Θεού και Θεός». Ακολούθως, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην καθαρότητα που καλείται να έχει και να διατηρεί στην καθημερινότητά του ο κάθε χριστιανός, όπως η Παναγία ένεκα της καθαρότητός της κατέστη δοχείο του Αγίου Πνεύματος.

Ανήμερα της εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κωνσταντιανής κ. Κοσμάς, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Κλήρου.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νυχίδης και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του, η οποία αποτελείτο από δύο μέρη, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, στη συνέχεια μετέφερε τις πατρικές ευχές του ιεραποστόλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β’, και τέλος διηγήθηκε εν συντομία στην καθημερινή ζωή, στις δυσκολίες και τα προβλήματα, που βιώνουν οι κάτοικοι της Αφρικής.

Ο πατήρ Νικόλαος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την τιμή που έκανε να λειτουργήσει στο ναό τους, καθώς δεν έχει ποτέ στα χρονικά λειτουργήσει Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην κοινότητα αυτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων