18/09/2021 18/09/2021 Εορτάστηκε η θρονική εορτή της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου, το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Έξαρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος...
18 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2021 - 14:44

Η θρονική εορτή της Μητροπόλεως Ταμασού

Διαδώστε:
Η θρονική εορτή της Μητροπόλεως Ταμασού

Εορτάστηκε η θρονική εορτή της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου, το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Έξαρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού για την πρόσκληση να λειτουργήσει στην πανήγυρη της Μονής και την αδελφότητα της Μονής και μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την αποδοχή της πρόσκλησης, τόνισε το σημαντικό και ιεραποστολικό έργο που επιτελεί το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, τον οποίο ευγενώς προσκάλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Αρχιερεύς, ο οποίος ανέλυσε ένα τροπάριο από τον Εσπερινό του Αγίου «Φωτός δοχείο εγένου… καταυγάζων τα σύμπαντα». Ανέλυσε θεολογικά την ερμηνεία του φωτός στη ζωή των ανθρώπων και ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού για την ευγενή πρόσκληση και την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής, Προδρόμη μοναχή για την φιλοξενία.

Στο τέλος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βόστρων για την παρουσία του στον Εσπερινό και ευχαρίστησε και συνεχάρη την αδελφότητα της Μονής για την όλη οργάνωση.

Τόσο στην ακολουθία του Εσπερινού όσο και στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού αλλά και από αλλού.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων