03/03/2022 03/03/2022 Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως και Ταμασού πραγματοποιήθηκε σττο Επισκοπειό Λευκωσίας την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022. Ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γκίκας, Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στη Θεσσαλονίκη, μετοχίου της Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Το θέμα της ομιλίας ήταν «η ποιμαντική της ειρήνης,...
03 Μαρτίου, 2022 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2022 - 12:41

Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως και Ταμασού πραγματοποιήθηκε σττο Επισκοπειό Λευκωσίας την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γκίκας, Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στη Θεσσαλονίκη, μετοχίου της Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Το θέμα της ομιλίας ήταν «η ποιμαντική της ειρήνης, απάντηση στο φρόνημα των ισχυρών της σύγχρονης εκκοσμικευμένης. Στο τέλος της ομιλίας είχαν την ευκαιρία οι κληρικοί να θέσουν ερωτήματα και απορίες στον ομιλητή πάνω στο θέμα αυτό , όπου ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Στο τέλος, ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τον πατέρα Αθανάσιο, για την αποδοχή της πρόσκλησης να μιλήσει στην Ιερατική Σύναξη. Εις ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης, ο Πανιερώτατος προσέφερε στον προσκεκλημένο ομιλητή επιστήθιο σταυρό και εικόνισμα του Αγίου Ηρακλειδίου, πολιούχου Αγίου της Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι ο Πανιερώτατος πριν την έναρξη της Ιερατικής Σύναξης, τέλεσε δέηση υπέρ ειρήνης και καταπαύσεως του πολέμου στην Ουκρανία και υπέρ ενισχύσεως των εκεί δοκιμαζομένων αδελφών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων