21/05/2020 21/05/2020 Στην «Πρώτη Εκπομπή» του κυπριακού SigmaLive φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί (21/5) ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Ο Σεβασμιώτατος, αφού υπενθύμισε ότι οι εκκλησίες λειτουργούν κανονικά τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, ερωτήθηκε και απάντησε και για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας. Χαρακτήρισε απαράδεκτα και γελοία τα όσα ακούστηκαν για χρήση πλαστικού κουταλιού στη...
21 Μαΐου, 2020 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 22:07

«Απαράδεκτα όσα ακούγονται για την Θεία Κοινωνία»

Διαδώστε:
«Απαράδεκτα όσα ακούγονται για την Θεία Κοινωνία»

Στην «Πρώτη Εκπομπή» του κυπριακού SigmaLive φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί (21/5) ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Ο Σεβασμιώτατος, αφού υπενθύμισε ότι οι εκκλησίες λειτουργούν κανονικά τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, ερωτήθηκε και απάντησε και για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας.

Χαρακτήρισε απαράδεκτα και γελοία τα όσα ακούστηκαν για χρήση πλαστικού κουταλιού στη Θεία Κοινωνία. «Η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει κανένα ιό», είπε ο Μητροπολίτης, ενώ εξέφρασε τη θέση ότι αυτό είναι και αποδεδειγμένο επιστημονικά. Έφερε ως παράδειγμα ότι εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια γίνονται μεταλήψεις ασθενών με μεταδοτικές ασθένειες και ακολούθως ο κληρικός κάνει κατάλυση της Κοινωνίας και ποτέ κανείς δεν κόλλησε.

Επιπρόσθετα, ο Σεβασμιώτατος έφερε ως παράδειγμα και τον γιατρό, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό (το ένα εκ των δυο πρώτων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στην Κύπρο), και ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά -είπε ο Μητροπολίτης, το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις έφτασε στην Κύπρο (από την Αγγλία όπου είχε ταξιδέψει) ήταν να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει.

«Στην ιχνηλάτηση αποκαλύφθηκε ότι το πρώτο που έκανε ήταν ότι μετάλαβε, εξομολογήθηκε. Οι Αρχές έβαλαν σε καραντίνα δεκάδες κόσμο και όπως διαφάνηκε κανείς δεν μολύνθηκε», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι είδε ο ίδιος τους επιστήμονες να ερωτώνται στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου, για το γεγονός και απάντησαν ότι «Δεν μπορούν να εξηγήσουν, ίσως να έγινε κάποιο λάθος. «Έγινε επανάληψη δειγμάτων και όντως ήταν μολυσμένος αλλά δεν μετάδωσε τον ιό», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.

Καταλήγοντας, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες στους κληρικούς, σύμφωνα με τις οποίες τα αντίδωρα θα δίδονται σε σακουλάκια και οι εκκλησιαστικοί επίτροποι θα φέρουν μάσκα, όταν τα δίνουν στους πιστούς.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων