19/03/2023 19/03/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στην κοινότητα Αγίων Τριμιθιάς. Της  Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής  κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Ανδρέου,  τον συνεφημέριό του π. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και τον Αρχιδιάκονο π. Ραφαήλ Μισιαούλη. Στην ομιλία...
19 Μαρτίου, 2023 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2023 - 15:18

Μνημόσυνο για τον ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη από τον Μητροπολίτη Ταμασού

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη από τον Μητροπολίτη Ταμασού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στην κοινότητα Αγίων Τριμιθιάς.

Της  Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής  κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Ανδρέου,  τον συνεφημέριό του π. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και τον Αρχιδιάκονο π. Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο μυστήριο του Σταυρού και ανέλυσε τις τρεις προύποθέσεις που απαριθμεί ο Χριστός στη σημερινή ευαγγελική περικοπή λέγοντας χαρακτηριστικά  «Στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προβάλλεται ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, τον οποίο οι χριστιανοί προσκυνούμε με χαρά, διότι μας  υπενθυμίζει ότι ο στόχος αυτής της ευλογημένης περιόδου είναι η βίωση του Πάθους και της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο οποίος απαγχονίσθηκε από τους Άγγλους κατακτητές στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία 19 ετών.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος, Διευθυντής Λυκείου Κύκκου Α’.

Ακολούθως, εψάλλη ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ταμασού τέλεσε τρισάγιο στην προτομή του ήρωα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στο τρισάγιο ήταν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, οργανωμένα σύνολα, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Αγίων Τριμιθιάς, Παλαιομετόχου, Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, Μάμμαρι, Δένειας, Μενοίκου, μαθητές με τα λάβαρα των σχολείων τους, συγγενείς του ήρωα και άλλων συναγωνιστών του ήρωα Παλληκαρίδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων