30/03/2024 02/04/2024 Κατά την Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής στην κοινότητα Ψημολόφου. Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ανέλυσε το στίχο από τη Β’ Στάση των Χαιρετισμών «Χαῖρε, στερρόν τῆς πίστεως ἔρει­σμα». Η Παναγία είναι το ακλόνητο στήριγμα...
30 Μαρτίου, 2024 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 21:22

Β’ Χαιρετισμοί και εκδήλωση για τις Εθνικές Επετείους στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Β’ Χαιρετισμοί και εκδήλωση για τις Εθνικές Επετείους στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Κατά την Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής στην κοινότητα Ψημολόφου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ανέλυσε το στίχο από τη Β’ Στάση των Χαιρετισμών «Χαῖρε, στερρόν τῆς πίστεως ἔρει­σμα». Η Παναγία είναι το ακλόνητο στήριγμα της πίστεώς μας. Με τα αναρίθμητά της θαύματά και τις πολλές σωστικές επεμ­βά­σεις της στη ζωή των πιστών, γίνονται στήριγμα και της δικής μας πίστεως.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της Παναγίας Ψημολόφου διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στις εθνικές επετείους 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955.

Η εκδήλωση άρχισε με καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Χριστιανικού Συνδέσμου, κα Ελένη Κυριακίδου, ακολούθησαν τραγούδια πατριωτικά από τη χορωδία του Δήμου Λακατάμιας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νεοφύτου Ευαγγέλου, και ακολούθως ο θεατρικός όμιλος Ψημολόφου παρουσίασε στην αίθουσα της εκκλησίας το επετειακό μονόπρακτο του Φανου Ναθαναήλ «Η ΚΥΡΑ ΡΗΝΗ» αφιερωμένο στον Ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, Παντελή Κατελάρη.

Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο αδελφός του Ήρωα Παντελή Κατελάρη, κ. Τομάζος Κατελάρης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων