11/02/2024 11/02/2024 Δεν σταμάτησαν λεπτό να τρέχουν τα δάκρια από τα μάτια όσων παραβρέθηκαν στον αποχαιρετισμό της Αγίας Ζώνης κατά την αναχώρηση του Ιερού Κειμηλίου από το Παραλίμνι. Κλήρος, λαός, σώματα ασφάλειας είχαν γίνει ένα μπροστά στο Θεομητορικό Κειμήλιο το οποίο έμεινε κοντά τους για μια εβδομάδα περίπου. Οι τελευταίες στιγμές ήταν αμήχανες για τους πιστούς αφού...
11 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2024 - 17:14

Δύσκολος ο αποχωρισμός από την Αγία Ζώνη για το Παραλίμνι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Δύσκολος ο αποχωρισμός από την Αγία Ζώνη για το Παραλίμνι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν σταμάτησαν λεπτό να τρέχουν τα δάκρια από τα μάτια όσων παραβρέθηκαν στον αποχαιρετισμό της Αγίας Ζώνης κατά την αναχώρηση του Ιερού Κειμηλίου από το Παραλίμνι.

Κλήρος, λαός, σώματα ασφάλειας είχαν γίνει ένα μπροστά στο Θεομητορικό Κειμήλιο το οποίο έμεινε κοντά τους για μια εβδομάδα περίπου.

Οι τελευταίες στιγμές ήταν αμήχανες για τους πιστούς αφού δύσκολα αποχωρίστηκαν την Τιμία Ζώνη, ενώ έδιναν τις τελευταίες τιμές στην Παναγία όσο το Θεομητορικό Κειμήλιο περνούσε ανάμεσά τους με την ευχή να μείνει για πάντα η Χάρη της στον τόπο τους.

Σύσσωμος ο κλήρος με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο συνόδευσαν το Ιερό Κειμήλιο μέχρι την έξοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου ευλογώντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να ξεπροβοδίσει την Αγία Ζώνη.

Δείτε αποσπάσματα από την αναχώρηση:

Αποστολή Κύπρος Μαρία Γιαχνάκη
Βίντεο, φωτογραφίες Ραφαήλ Γεωργιάδης
Μοντάζ Μαριάνθη Ματζίρη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων