22/12/2022 22/12/2022 Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης  στον Μητρολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, λέγοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού. Μάλιστα ο ιεράρχης, ο οποίος και στις προηγούμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές αν και είχε λάβει την ψήφο του...
22 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:03
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2022 - 21:16

Ο Κύκκου καλεί τους ιεράρχες να ψηφίσουν τον Λεμεσού σεβόμενοι την επιθυμία του λαού

Διαδώστε:
Ο Κύκκου καλεί τους ιεράρχες να ψηφίσουν τον Λεμεσού σεβόμενοι την επιθυμία του λαού

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης  στον Μητρολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, λέγοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού.

Μάλιστα ο ιεράρχης, ο οποίος και στις προηγούμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές αν και είχε λάβει την ψήφο του λαού, στις εκλογές που έγιναν στο σώμα της Ιεράς Συνόδου παρακάμφθηκε από τους μητροπολίτες που ψήφισαν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

 

Ολόκληρο κείμενο του Κύκκου

Μητροπολίτης Κύκκου: Τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ Αθανάσιου

 Με την ολοκλήρωση των Αρχιεπισκοπικών εκλογών και την καταμέτρηση των ψήφων, η συνείδηση του πληρώματος, κλήρου και λαού της Εκκλησίας της Κύπρου έδωσε στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο το 36% στέλνοντας ένα σαφές και πλήρες μήνυμα ότι τάσσεται υπέρ της εκλογής του ειρημένου Μητροπολίτου ως του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Ως εκ τούτου και ακολουθώντας την ετυμηγορία κλήρου και λαού όπως και για λόγους τους οποίους μου υπαγορεύει η αρχιερατική μου συνείδηση δηλώνω πέρα από σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις ότι τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της εκλογής του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και ανάδειξης του ως του νέου Αρχιεπισκόπου. Γι’ αυτό καλώ και τους λοιπούς αρχιερείς οι οποίοι συνέρχονται από την ίδια συνείδηση και στοιχούν στην εν λόγω κληρικολαική βούληση να πράξουν το ίδιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Δρ Χρήστος Οικονόμου: «Στη συνείδηση του λαού Αρχιεπίσκοπος είναι ο Λεμεσού Αθανάσιος»

Κύπρος: Στις 24 Δεκεμβρίου εκλέγεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος (BINTEO/ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων